K1 i Boks

Sjajne vijesti za tešku kategoriju: Deontay Wilder vraća se u 10. mjesecu, a poznat je i protivnik

Deontay Wilder

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
Ponajbolji teškaš svijeta ipak se neće povući iz profesionalnog boksa

Mnogi su mislili kako je karijera Deontayja Wildera završila 9. listopada (deseti mjesec) 2021. godine. Tyson Fury zaključio je trilogiju protiv američkog teškaša svojom drugom pobjedom, a Wildera je nokautirao u 11. rundi.

‘‘Bronze Bomber‘‘ povukao se iz javnosti i medija na neko vrijeme nakon tog poraza i trebalo mu je vremena da donese odluku oko nastavka karijere. Nedavno se Wilder počeo nešto češće pojavljivati u medijima te je najavljivao povratak.

‘‘Ne mogu sada stati s ovime. Moram nastaviti svoje putovanje. Sve vas puno volim i ne mogu karijeru ovako okončati. Jedna stvar koju sam naučio o boksu, jeste činjenica da boks živi na uzbuđenjima, naročito na uzbuđenju koje donosi američki prvak. Jednom kada to umre, umrijet će i boks.‘‘, rekao je Wilder krajem petog mjeseca, prilikom obraćanja fanovima u Alabami, nakon što je otkriven njegov kip u tom mjestu.

Iako je time najavio svoj povratak u ring, službenih pomaka dugo nije bilo i ponovno su se pojavili upitnici oko povratka. Upitnike sada možemo maknuti, jer Deontay Wilder vraća se u ring 15. listopada (deseti mjesec) na priredbi u Brooklynu.

Možda i najopakiji udarač u boksu službeno je ugovorio svoj 46. profesionalni nastup (42-2-1), a neće imati lak zadatak pred sobom. Protivnik američkom udaraču bit će Robert Helenius (31-3-0), 38-godišnji finski teškaš.

Helenius je prema Boxrecovoj rang ljestvici trenutno 16. teškaš svijeta, a trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede. Dvaput zaredom nokautirao je Adama Kownackog, a pobijedio je i Mateusa Roberta Osorija. Triput je gubio u dosadašnjoj karijeri, a bolji su bili Johann Duhaupas, Dillian Whyte i Gerald Washington.

Radi se o kvalitetnom teškašu, ali i adekvatnom protivniku koji bi Wilderu ipak trebao poslužiti kao svojevrsno zagrijavanje uoči novog pohoda na titule svjetskog prvaka. Ako se Tyson Fury uistinu povukao, Wilderu se otvaraju nešto bolje prilike i šanse za osvajanjem titule se povećavaju. ‘‘Bronze Bomber‘‘ nikad nije dijelio ring s nizom vrhunskih teškaša kao što su Oleksandr Usyk, Anthony Joshua, Dillian Whyte, Andy Ruizs itd. Puno je sjajnih mečeva za Wildera u igri i dobra stvar za tešku kategoriju jeste povratak 36-godišnjeg ‘‘Bronze Bombera‘‘.

Linker
14. travanj 2024 06:29