K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Ako Fury prvaku nudi 30 posto honorara, mogu misliti što bi tek nudio meni‘

Anthony Joshua 

 Amer HILABI/AFP/Profimedia
Sad kada su pregovori protiv Usyka propali, Fury i njegov tim će gotovo sigurno pokušati organizirati borbu s Joshuom

Anthonyja Joshuu ovog vikenda čeka novi izazov, a borit će se protiv talentiranog Jermainea Franklina. Iako je Franklin u trenutno posljednjem nastupu poražen, pružio je Dillianu Whyteu jako tešku noć, a neki čak smatraju i da je trebao pobijediti. Kako god, za protivnika je dobio bivšeg prvaka u teškoj kategoriji.

Govorilo se čak i da se Joshua treba umiroviti nakon dva teška poraza od odličnog Oleksandra Usyka, no on još uvijek ne namjerava stati nego vjeruje da ima još štošta za reći. Poznato je da se borba za ujedinjenje između Usyka i Furyja neće održati jer je ‘‘Kralj Cigana‘‘ sabotirao pregovore, a njegov je promotor jučer rekao da je borba protiv Joshue još i veća nego ta protiv Usyka.

To je došlo do Joshue, ali on se ne slaže u potpunosti s tim. Pitao se što bi tek ponudio njemu ako Usyku nudi svega 30 posto honorara:

‘‘Reći ću vam jednu stvar. Ako radi 70-30 raspodjelu za borbu u kojoj bi se ujedinile titule u teškoj kategoriji, i to prvaku u kruzer i teškoj kategoriji, zamislite samo što bi pokušao ponuditi meni. Noćna mora‘‘, rekao je Joshua za The Sun.

‘‘Kada se ta borba dogodi – daj Bože da se dogodi – tada će moj menadžment tim biti u mom kutu, podupirat će me jer znaju što ja donosim na stol. Oni će gorljivo pregovarati da osiguraju da dobijem lavlju plaću od onoga što je na stolu‘‘, dodao je.

Sad kada su pregovori s Usykom propali, Fury i njegov tim će gotovo sigurno htjeti borbu protiv Joshue. Bit će zanimljivo pratiti kakve će uvjete njima postavljati i koliki postotak honorara će nuditi.

Linker
18. travanj 2024 23:44