K1 i Boks

Anthony Joshua će se ove godine boriti još jednom? Eddie Hearn otktio pod kojim uvjetima bi gledali taj scenarij

Anthony Joshua 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Protiv koga bi se u tom slučaju borili u dvanaestom mjesecu, nije poznato. Dilliana Whytea čeka suspenzija zbog pada na doping testu, a gotovo je sigurno da to ne bi bio netko od nadolazećih teškaša

Prošlog je mjeseca bivši prvak Anthony Joshua došao do druge uzastopne pobjede nakon drugog poraza od Usyka, a ovog je puta nokautirao Roberta Heleniusa. Trebao se Joshua boriti protiv Dilliana Whytea koji je pao na doping testu, a Helenius je spasio priredbu i nekoliko dana pred meč je uskočio kao zamjena.

Deonatay Wilder je boksač prema kojemu Joshua i njegov tim sada gledaju, a pričali su kako bi to mogli gledati početkom 2024. Međutim, Hearn je sinoć potvrdio da bismo Joshuu ove kalendarske godine mogli gledati još jednom u ringu, pod sljedećim uvjetima:

‘‘Razgovori su još uvijek u tijeku, i dalje smo u istoj poziciji oko borbe u prvom mjesecu. Ukoliko ne zaključimo pregovore oko te borbe i ukoliko oni pomaknu meč za drugi ili treći mjesec, mi ćemo se vjerojatno ponovno boriti u dvanaestom mjesecu‘‘, rekao je Hearn za iFL TV.

‘‘On bi čekao Wildera da se bore u prvom mjesecu. Trenutno je u treningu. Također se želi boriti u dvanaestom mjesecu. Ukoliko bi okrenuli ploču i rekli da se s Wilderom bori u dvanaestom mjesecu, on bi to učinio. Svi o tome govore, ali dok se to ne dogodi, ostavit ćemo otvorenu opciju za dvanaesti mjesec. Idealno bi bilo da idemo direktno u borbu s Wilderom‘‘, dodao je.

Protiv koga bi se u tom slučaju borili u dvanaestom mjesecu, nije poznato. Dilliana Whytea čeka suspenzija zbog pada na doping testu, a gotovo je sigurno da to ne bi bio netko od nadolazećih teškaša. Nadamo se borbi protiv Wildera u prvom mjesecu, ali pričekajmo da sve bude službeno.

Linker
18. travanj 2024 23:42