K1 i Boks

Dubois dobiva revanš protiv Usyka? ‘Danas smo uložili prigovor, dobivamo revanš u najgorem slučaju!‘

Daniel Dubois vs. Oleksandr Usyk

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Frank Warren je uvjeren da će pomoću fotografija i video zapisa uspjeti zagorčati život Usyku

Iako je od meča prošlo više od dva tjedna, ne prestaju rasprave o udarcu kojeg je Daniel Dubois plasirao u petoj rundi. Mnogi ga smatraju legalnim, a naravno, Duboisov tim također spada u taj koš. Već je ranije najavljeno kako će uložiti prigovor na tu borbu, a izgleda da stvari idu podosta brzo.

Frank Warren, inače Duboisov i Furyjev promotor, rekao je kako su jučer i službeno uložili žalbu te da je optimističan oko rezultata. Smatra kako će nadležna tijela obaviti posao u njihovu korist te će, prema njemu, u najgorem mogućem slučaju narediti da se boksači bore ponovno.

‘‘Danas smo uložili apel, konačno smo sve finalizirali i još ćemo se danas naći s njima da završimo cijeli proces žalbe zbog njihovih regulacija. Danas će ga dobiti i sve će morati saslušati. Želim da učine pravu stvar i najgori scenarij jest da dobijemo revanš. Nadležna tijela će morati odrediti vrijeme. Nema razloga da ne bude instant revanš‘‘, rekao je Warren za Seconds Out.

‘‘Daniel zaslužuje revanš. Što više gledate i analizirate, to vam je jasnije. Ja sam to radio, a jesu i odvjetnici. Respektabilni ljudi koji nisu ‘hejteri‘ se isto s tim slažu. Na raznim slikama i snimkama se čisto može vidjeti gdje je udarac sjeo‘‘, dodao je.

Šanse da se ovakav scenarij i ostvari su jako male. Činjenica jest da je udarac započeo na Usykovim genitalijama, a završio točno na pojasu te zbog toga sigurno neće prvaku ni oduzeti pojas, a i revanš se u ovom trenutku čini kao malo izgledan scenarij.

Linker
27. travanj 2024 04:14