K1 i Boks

‘Anthony Joshua će u svom stilu nokautirati Duboisa. Ovo mu je šansa da po treći puta postane prvak svijeta‘

Anthony Joshua 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Nema sumnje da nas na Wembleyju kasnije ovoga mjeseca očekuje pravi spektakl, a vidjet ćemo koji će boksač na kraju izaći kao prvak prema IBF-u

Za točno 20 dana, na rasporedu nam je teškaški spektakl na Wembleyju. Anthony Joshua i Daniel Dubois borit će se za IBF-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji, a isti pojas je Dubois dobio nakon pobjede nad Hrgovićem i nakon što ga je Usyk napustio. Sada će ga imati priliku braniti, i to protiv nekadašnjeg vladara.

U svoju pobjedu Joshua ne sumnja, a ne sumnja ni njegov promotor, Eddie Hearn. Eddie je jučer u razgovoru za DAZN rekao da će Joshua u svom stilu nokautirati Duboisa pred punim Wembleyjem:

‘‘Ovo je ogromna borba. Obojica tipova su u formi karijere, imaju više samopouzdanja nego ikada prije. Dubois je vrlo opasan protivnik, ali AJ izgleda uistinu senzacionalno. Nokautirat će ga u svom stilu‘‘, započeo je Hearn, a potom nastavio:

‘‘Joshua je uvijek motiviran, a rivalitet s Duboisom mu samo daje dodatnu motivaciju. Ovo je šansa da AJ postane svjetski prvak u teškoj kategoriji po treći put, zbog toga je ova borba toliko velika. Obojica su sada u afirmiranom stadiju karijere, tako da im samopouzdanja ne nedostaje. To će biti jedna odlična večer boksa‘‘, dodao je.

Nema sumnje da nas na Wembleyju kasnije ovoga mjeseca očekuje pravi spektakl, a vidjet ćemo koji će boksač na kraju izaći kao prvak prema IBF-u. Ulog je velik, tako da možemo očekivati dva vrlo motivirana boksača koji će dati sve za pobjedu. Joshua pojas nije imao otkad je titule izgubio od Usyka, a ukoliko ponovno želi biti prvak, Dubois mu zasigurno nudi veću priliku nego Ukrajinski virtuoz.

Linker
06. rujan 2024 07:22