K1 i Boks

‘Ne možemo ga otpisati, ima tešku ruku, odlučan je i ustrajan, ali vidjeli smo i da ima svojih slabosti‘

Daniel Dubois i Filip Hrgović

 Aabaca Press/Profimedia
Lawrence Okolie dobro poznaje i Anthonyja Joshuu i Daniela Duboisa budući da je s obojicom sparirao

Anthony Joshua i Daniel Dubois ukrstit će rukavice u svebritanskom okršaju za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji 21. rujna na Wembleyju, a sukladno tome, posljednjih se tjedana u javnom prostoru množe prognoze boksačkih stručnjaka, trenera i boraca, na račun predmetnog meča. Svoje mišljenje među posljednjima je iznio Lawrence Okolie, koji dobro poznaje svoje sunarodnjake budući da je s obojicom imao priliku surađivati i sparirati.

"The Sauce" daje prednost Joshui, ali tvrdi kako Duboisa također nije mudro unaprijed otpisati.

"Jako volim Daniela, trenirali smo zajedno i s objektivne točke gledišta smatram da je on čovjek kojeg se ne može otpisati. Po mom mišljenju, on je udarač s vrlo teškom rukom, a uz to je i vrlo odlučan i predan", rekao je aktualni prvak WBC-ovog "bridgerweighta" u razgovoru za Boxing King Media pa dodao kako će se ipak mnogo toga pitati "AJ"-a:

"Da budemo iskreno, sve ovisi o njemu. Ako bude konzistentan i dobro radio nakon Duboisovih dugačkih udaraca, trebao bi odraditi posao. Vidjeli smo u Danielovim mečeva s Joeom Joyceom, Kevinom Lerenom i Oleksandrom Usykom da, pored svoje snage, ima slabosti u svojoj obrani. Ako ste dovoljno konzistentni, možete završiti posao, a smatram da je ‘AJ‘ jedan od najkonzistentnijih teškaša i zato bih mu dao prednost".

Linker
05. rujan 2024 10:25