K1 i Boks

Jermaine Franklin predvidio borbu Joshue i Whytea: ‘Mislim da će to biti pobjeda na bodove, ali tko zna kako će se meč odvijati‘

Anthony Joshua i Jermaine Franklin

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Franklin je sinoć uspio prekinuti gubitnički niz i vratiti se na pobjedničke staze

Za Jermainea Franklina je šira boksačka javnost čula krajem 2022. godine kada je Dillianu Whyteu pružio jako težak meč, a neki su nakon toga tvrdili da je Franklin trebao pobijediti. Odmah se vidjeli da je riječ o jako dobrom boksaču te je odmah u sljedećem nastupu uparen s Anthonyjem Joshuom, no od njega je također izgubio.

Dva poraza u nizu nisu izgledala dobro za talentiranog 29-godišnjaka, ali sinoć je uspio prekinuti gubitnički niz i vratiti se na pobjedničke staze. Sinoć se u Detroitu borio protiv Issaca Munoza kojeg je i svladao nakon deset odličnih rundi, a ovo mu je ukupno bila 22. pobjeda u karijeri.

Prije ovoga, borio se s Anthonyjem Joshuom i Dillianom Whyteom tijekom posljednjih osam mjeseci te je u oba slučaja izgubio sudačkom odlukom. Sada kada je britanski dvojac spreman za revanš sljedeći mjesec, Amerikanac je dao predviđanje obračuna.

Davne 2015., ‘AJ‘ je Dillianu Whyteu nanio prvi profesionalni poraz, šest godina nakon što je Whyte Joshui nanio njegov prvi amaterski poraz.

Par se sada priprema za bitku po treći put u ringu (drugi profesionalni meč), a tko god izgubi, ambicije za titulu će otići u ponor. Jedan zajednički čimbenik upravo je Franklin, koji vjeruje da će Joshua biti bolji, rekavši za Boxing Social da Whyte nije pokazao dovoljno prilagodljivosti u njihovoj borbi. Unatoč ranom završetku njihovog prvog dvoboja, on vjeruje da će to ići na sudačku odluku.

“Vidim da ‘AJ‘ pobjeđuje samo zato što sam se rano navikao na Whyteov stil koji se tijekom meča zapravo nije promijenio. Pokušao je, ali bezuspješno. Protiv Anthonyja će samo često koristiti prednji direkt. Ako Joshua uspije dovesti Dilliana do točke u kojoj je stagnirao ili ne radi puno, lako će dobiti borbu. No, u isto vrijeme, Dillian ima nekoliko aseva u rukavici koje može uputiti. Može napraviti neku štetu, tko zna kako bi se borba mogla odvijati, ali još uvijek mislim da Joshua dobiva na bodove."

Joshua i Whyte će se susresti 12. kolovoza (osmi mjesec) u O2 Areni u Londonu, a tamo će nastupiti i Filip Hrgović, kojemu je potvrđena borba protiv Australca Demseya McKeana.

Linker
27. travanj 2024 17:25