K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Saudijci nisu sretni zbog meča između Joshue i Whytea, ali ‘AJ‘ je odlučio riskirati‘

Eddie Hearn (lijevo) i Anthony Joshua (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Anthony Joshua još jednom je dokazao kako je spreman boriti se protiv bilo koga, bilo kada i bilo gdje

Još početkom ove godine, Eddie Hearn najavljivao je kako će Anthony Joshua odraditi tri nastupa u ovoj kalendarskoj godini. Plan je bio da se početkom četvrtog mjeseca bori protiv Jermainea Franklina i taj plan uspješno su sproveli u djelo. Joshua je porazio Franklina jednoglasnom odlukom sudaca i mogao se okrenuti svom drugom ovogodišnjem nastupu.

Meč protiv Dilliana tijekom ljeta bio je u planu za drugi ovogodišnji nastup, a krajem godine slijedi kulminacija ovog plana i obračun s Deontayjem Wilderom. Meč protiv Wildera već sada je gotovo pa rješena stvar ako je vjerovati Eddieju Hearnu, ali meč protiv Dilliana Whytea bio je pod velikim znakom upitnika, sve do jučer.

U određenim trenucima Whyte je javno izjavljivao kako od toga meča ipak neće biti ništa, ali nastavljao je trenirati u nadi da će se ipak doći do zaokreta. Naravno da Dillian želi meč protiv Joshue, a 12. kolovoza (osmi mjesec) imat će priliku revanširati se Joshui za poraz iz 2015. godine.

Probleme prilikom pregovora najviše su stvarali Saudijci. Upravo oni bit će organizatori meča između Wildera i Joshue krajem ove godine, a Joshua se borbom protiv Whytea izlaže riziku i mogao bi upropastiti posao s Wilderom. Hearn i Joshua ipak su inzistirali da meč protiv Whytea bude uvertira za spektakl s Wilderom i očito su uspjeli u svome naumu. Hearn je za Talk Sport pojasnio kako je zapravo Joshua silno htio taj meč protiv Whytea.

‘‘Ludo je da smo ugovorili ovaj meč, jer ‘AJ‘ ima siguran meč protiv Wildera u prosincu (12. mjesec). Prošli tjedan smo se sastali sa Saudijcima. Jasno da je to trenutno jedan od najvećih mečeva u boksu, ali Joshua se htio boriti i u međuvremenu. On (Joshua) neko vrijeme surađuje s Derrickom Jamesom, a inzistirao je da odradi ovaj meč protiv Dilliana Whytea. Ja ipak nisam baš presretan, jer znam da je ovo opasan meč. Radi se o meču koji se temelji na emocijama, jer oni ne vole jedan drugog. Vidjeli ste što se prošli put dogodilo kad su se borili, a ovo će biti pravi vatromet 12. kolovoza (osmi mjesec). Zato je ovo opasan meč. Imamo Deontayja Wildera u 12. mjesecu i Joshua je mogao samo čekati ili odraditi jedan laki meč prije toga. On je ipak odlučio riskirati. Rečeno nam je da dogovor za meč s Wilderom ne ostaje ako Joshua izgubi od Dilliana Whytea. Saudijci nisu htjeli da se bori protiv Dilliana Whytea, gotovo pa su nas molili da to ne učinimo. Ali ‘AJ‘ je odbio te molbe i rekao je da jednostavno želi taj meč.‘‘, otkrio je Hearn.

Ako je istina sve što Hearn govori, Joshua zaslužuje veliko poštovanje zbog ovoga. ‘‘AJ‘‘ je i dalje jedna od najvećih boksačkih zvijezda i ponajbolji boksač teške kategorije. U doba kada je boks prožet kompliciranim pregovorima i vrhunskim boksačima koji zaobilaze jedni druge, Joshua je pristao riskirati i spreman je boriti se čak tri puta ove godine. Voljeli ga il ne, Joshua je više puta dokazao da je spreman boriti se protiv bilo koga. Nadamo se da meč s Wilderom neće izostati, bez obzira na ishod Joshuinog revanša s Whyteom.

Linker
03. svibanj 2024 03:08