K1 i Boks

Anthony Joshua mora pronaći borbeni žar u sebi: ‘Znam da će biti teško, ali moram se ‘pogurati‘, nema druge!‘

Anthony Joshua after final bell as he has unanimous points victory over Jermaine Franklin
Anthony Joshua v Jermaine Franklin Jr & Undercard, Boxing, The O2 Arena, London, UK - 01 Apr 2023,Image: 766638551, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia

 DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/shutterstock Editorial/profimedia
Kazao je i da ga u ovom trenutku ne zanima borba s Wilderom

Anthony Joshua priznaje da mora obnoviti svoju snagu volje. Bivši teškaški prvak iz Londona izjavio je u nedavnom intervjuu da želi "vratiti svoj borbeni žar", dok se priprema za borbu Dilliana Whytea 12. kolovoza (osmi mjesec) u Londonu. Joshua je zaustavio Whytea u sedmoj rundi njihovog prvog susreta prije više od sedam godina 2015. godine.

Joshua je pokušavao pokrenuti svoju boksačku karijeru otkako je doživio dva uzastopna poraza od ujedinjenog prvaka Oleksandra Usyka. Njegovo ponašanje nakon druge borbe naširoko je kritizirano kao nesportsko i potaknulo je pitanja o njegovom mentalnom zdravlju i želji za borbom. Vratio se u proljeće pod palicom novog trenera Derricka Jamesa da bi prevladao nad Jermaineom Franklinom iz Michigana.

"Gdje je vatra? To je nagrada. Tu je vatra. Zapalim vatru ispred tebe, a ti kažeš, ‘što je to?‘ To je upravo ono što ti jesi, to je tvoj duh koji ja ovdje gradim. Ne brinem se zbog nedostatka novca, moram vratiti svoj borbeni duh. Opet moram imati posla.”

Vijest o Joshuinoj borbi protiv Whytea (29-3, 19 KO) dolazi dok je bivši prvak bio u pregovorima o sudjelovanju u mogućoj borbi s Deontayem Wilderom krajem godine u Saudijskoj Arabiji. Joshua (25-3, 22 KO) odbacio je sve priče o Wilderu, rekavši da je usredotočen isključivo na Whytea.

“Ne zanima me Deontay Wilder (u ovom trenutku). Moram se usredotočiti na ono što je ispred mene. Svi uvijek spominju druge borbe. Događa se, očito. Ali kad govoriš o meni osobno, meni i mom životu, ‘Hoćeš li se boriti protiv ovog tipa? Ili ćeš se boriti s tim tipom ako ovo osvojiš‘ - dopusti mi da se usredotočim na Dilliana. Tu mi je glava. Ipak, prvo moram pronaći borbeni žar u sebi, bit će teško, ali nema druge”, zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 18:06