K1 i Boks

Joshua reagirao na meč između Furyja i Ngannoua: ‘On se treba boriti za apsolutnog prvaka, ovo mu je greška‘

Anthony Joshua 

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Fury ima 34 godine i posljednje tri je izgubio na mečeve s Whyteom, Chisorom i sada Ngannouom

Meč između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja je sada i službeno dogovoren, a od neki dan ne prestaju reakcije raznih boraca putem društvenih mreža. Iako većina hvali Ngannoua jer je napravio dobar potez s financijske strane, u isto vrijeme kude Furyja te mu neki čak i govore da upropaštava tešku kategoriju.

Kako god, meč će se održati, ali barem je dobra strana to što nije istina da teški udarci i nokauti neće biti dozvoljeni. Prema svemu sudeći hoće jer će se raditi o pravom boksačkom meču, jedino još nije sigurno hoće li se službeno voditi kao ekshibicija, a vjerojatno hoće.

Bivši prvak Anthony Joshua također nije propustio komentirati dogovor ovog meča, a izgleda da ni on nije previše sretan s takvom borbom u kojoj uloga neće biti Furyjec WBC pojas:

‘‘Imam tri misli. Prvo, trebao bi me boljeti ku**c za to jer to nije moja stvar. Drugo, zašto? On (Fury) bi se trebao boriti za titulu apsolutnog prvaka. Budimo realni. Ovo je teški nonsens. Njegova je greška. Treće, ako govorimo o biznisu, to je njegova stvar i očito je to prava borba za njega. Ako je ovo ispravno za njega, što ja onda imam s tim? To su moja tri stajališta o toj temi‘‘, rekao je Joshua za iFL TV.

Fury ima 34 godine i posljednje tri je izgubio na mečeve s Whyteom, Chisorom i sada Ngannouom. WBC mu je i službeno dao odobrenje za meč protiv Ngannoua jer ‘‘nema izazivača‘‘, a vjerojatno su i oni u cijeloj priči dobili ‘‘dio kolača‘‘.

Linker
06. svibanj 2024 13:09