K1 i Boks

Anthony Joshua ne odustaje od meča s Wilderom: ‘I dalje vjerujem da taj meč može postići nevjerojatne brojke‘

Anthony Joshua

 AFP/AFP/Profimedia
Ponajbolji teškaš na svijetu trebao bi se boriti protiv Hrgovića, ali Wilder je i dalje u igri

Boksačka javnost proteklih tjedan dana nije prestajala pričati o potencijalnom meču između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue. Izuzev meča koji će odraditi Oleksandr Usyk i Tyson Fury, bio bi to vjerojatno najveći meč koji teška kategorija trenutno može ponuditi, barem s one marketinške strane.

Međutim, Joseph Parker pokvario je planove boksačkim promotorima. Novozelanđanin je deklasirao Deontayja Wildera na ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu u Saudijskoj Arabiji. Anthony Joshua odradio je svoj posao protiv Otta Wallina, a njegov promotor Eddie Hearn neposredno nakon meča oglasio se po pitanju meča s Wilderom.

‘‘Znate, imali smo tešku odluku između napada na titulu i borbe protiv Deontayja Wildera. Imali smo potpisan ugovor za meč s Wilderom, ali on je izgubio večeras, a takve stvari ponekad se događaju u boksu. Možda je to blagoslov, jer Joshuu najviše zanimaju svjetske titule. On želi postati svjetski prvak po treći put. Otto Wallin držao je drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici, a sada nas čeka meč između Hrgovića i ‘AJ-a‘ za svjetsku titulu.‘‘, bile su riječi Eddieja Hearna, one koje su boksački fanovi iz Hrvatske zapravo i htjeli čuti.

No, to ne znači da Joshua u potpunosti odustaje od meča protiv Deontayja Wildera. ‘‘AJ‘‘ i dalje smatra da postoji mogućnost da se on i Wilder nađu na suprotnim stranama ringa, prvenstveno jer je uvjeren da fanovi žele taj meč.

‘‘Nikad ne znate, ovo je elitna razina boksa. Wilder je ostao kratak za pobjedu ovaj put, ali čeka ga nova borba neki drugi dan. Mi i dalje možemo odraditi borbu, možemo se obračunati. Ja sam ogromna prijetnja, a još uvijek vjerujem da Wilder također predstavlja opasnosti. Isto tako vjerujem da bi naš meč postigao nevjerojatne brojke. Ali sve to prepuštam svom menadžmentu, trenerima i promotorima, odluka je na njima. Ja sam spreman boriti se protiv bilo koga i bilo kad.‘‘, poručio je Joshua na konferenciji za medije.

Filip Hrgović vjerojatno će biti sljedeći Joshuin protivnik, ali vrati li se Wilder u međuvremenu i upiše jednu pobjedu, meč protiv Joshue ponovno bi postao sasvim realna opcija. Naravno, upitno je hoće li se Wilder vratiti, jer već je dao naslutiti da bi se mogao povući iz profesionalnog boksa.

Linker
19. travanj 2024 09:07