K1 i Boks

Deontay Wilder sramoti se novim izjavama: ‘Joshui sam omogućio pobjedu nad Wallinom, bio je sretan zbog mog poraza‘

Deontay Wilder

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni američki teškaš još uvijek se nada okršaju s Anthonyjem Joshuom

9. ožujka (treći mjesec) spominjao se kao datum borbe između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue. Dva ponajbolja svjetska teškaša dobili su potencijalni datum borbe, iako su ih čekali mečevi protiv Otta Wallina i Josepha Parkera.

Uvjet je bio da obojica poraze svoje protivnike, a s obzirom da su prema kladionicama bili ogromni favoriti, očekivalo se da će posao odraditi bez većih poteškoća.

Anthony Joshua uistinu je i odradio posao na takav način. Otto Wallin pao je gotovo bez ‘‘ispaljenog metka‘‘, ali Wilder je ‘‘zabrljao‘‘. Američki teškaš jednoglasnom odlukom sudaca poražen je od strane Josepha Parkera i tako je boksačka javnost ostala bez borbe između Wildera i Joshue, barem zasad.

Deontay Wilder smatra da je Joshua vidno odahnuo nakon što je shvatio da od tog meča zasad neće biti ništa.

‘‘On i njegov tim zapravo ne žele taj meč, uistinu ne žele borbu. Kad sam izgubio, jeste li vidjeli koliko je bio sretan na putu do ringa? ‘Sada mogu pobjeći‘ prolazilo je njegovim mislima. Ja sam umirao od smijeha gledajući ga. Ja sam mu omogućio da pruži takav nastup protiv Wallina, skinuo sam mu teret jer je znao da se neće morati boriti protiv mene. Kružile su glasine da bi se on umirovio u slučaju moje pobjede. 9. ožujka, borba se i dalje može održati, ali ovo im je bio perfektan način da izbjegnu borbu.‘‘, rekao je Wilder za 78 Sports TV.

Slobodno možemo reći da se Wilder sramoti ovakvim izjavama. Joseph Parker deklasirao ga je u međusobnom obračunu i Wilder trenutno nije u poziciji iz koje može prozivati nekog poput Anthonyja Joshue.

Dodamo li da je Joshua odlučio uputiti riječi podrške Wilderu i da je u nekoliko navrata poručio kako njihov meč i dalje ima smisla, teško je shvatiti zašto Wilder sada proziva Joshuu i pokušava stvoriti dojam da ga Joshua izbjegava.

Jasno, svjestan je Wilder da ga poraz od Parkera udaljava od velikog meča s Joshuom i sada bi se mogao služiti raznim tehnikama i prozivkama kako bi isprovocirao Joshuu i naveo ga na međusobni obračun. Ipak, puno su veće šanse da će Joshua odabrati meč protiv Filipa Hrgovića, a Wilderu preostaje vratiti se na pobjedničke staze, a nakon toga bi meč protiv Joshue postao realna opcija.

Linker
23. travanj 2024 14:50