K1 i Boks

Anthony Joshua o borbi protiv Wildera: ‘Ta borba će se dogoditi, mi smo u vrhu teške kategorije‘

Anthony Joshua

 Amer HILABI/AFP/Profimedia
Hearn je rekao kako bi morali smisliti način jer je Joshua pod ekskluzivnim ugovorom sa DAZN-om

Iako je borba za ujedinjenje pojaseva između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka nešto što apsolutno svaki fan boksa želi gledati, nikako ne treba zaboraviti i otpisati bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu.

Istina je da je dvaput izgubio od Usyka, no treba uzeti u obzir da je Usyk jedan od najboljih boksača današnjice tako da ta dva poraza ne treba gledati kao kraj Joshuine karijere. Postoji još puno mečeva u kojima Joshuu želimo gledati, a jedan od njih je, naravno, onaj protiv Deontayja Wildera. O tome je jučer pogovorio i sam Joshua:

‘‘Moramo gledati budućnost. U prošlosti se to nije dogodilo, ali definitivno će se dogoditi. Ja uvijek kažem da smo nas dvojica u istoj kategoriji i u istoj eri, što bi značilo da se ta borba mora dogoditi. 2023. godina dolazi, a bit će to velika godina za boks. Obojica smo na vrhu svoje kategorije i ta borba će se dogoditi.‘‘, rekao je Joshua.

Oglasio se i Eddie Hearn:

‘‘Naša ponuda za Wildera će biti ‘evo ti toliko novaca‘, Anthony Joshua ima ekskluzivni ugovor sa DAZN-om. Možemo tražiti zajednički prijenos, a možemo mu i dati ponudu zbog koje neće imati problema s ugovorom, vidjet ćemo.‘‘, rekao je Hearn za Fight Hub TV.

Ukoliko bi se i ova borba dogodila u 2023., bila bi to ogromna godina za boks u kojoj bi, nadamo se, svoje mjesto pronašli i dva najveća hrvatska predstavnika Filip Hrgović i Alen Babić.

Linker
25. travanj 2024 17:07