K1 i Boks

Anthony Joshua o meču Hrgovića i Usyka: ‘U boksu se može svašta dogoditi, Usyk je favorit, ali prijeti mu velika opasnost!‘

Filip Hrgović

 SCREENSHOT (YOUTUBE, MATCHROOM BOXING)
Podsjetimo, Hrgović je obvezni izazivač za IBF pojas

Anthony Joshua je u dvorani i radi na svojoj sljedećoj borbi, ali je uzeo vremena da podijeli svoje mišljenje o tome što bi se moglo dogoditi ako Filip Hrgović dobije priliku protiv Oleksandra Usyka.

Podsjetimo, Hrgović je obvezni izazivač za IBF pojas, jedan od tri koja Ukrajinac drži uz WBA i WBO naslove. Doveo se u jako dobru poziciju svojim dvama zadnjim pobjedama nad Dempseyem McKeanom prošli mjesec i Zhileijem Zhangom prošle godine i čvrsto je izjavio da se neće pomaknuti u stranu zbog Tysona Furyja za kojeg kaže da je "imao svoju priliku".

Usyk je nedavno nokautirao mladog Britanca Daniela Duboisa unatoč kontroverznom trenutku niskog udarca u petoj rundi. Ukrajinac je zaustavio Duboisa i po drugi put uspješno obranio pojaseve koje je osvojio protiv Joshue 2021. godine. Kao takav, Joshua je u dobroj poziciji da baci oko na potencijalni nadolazeći okršaj između njih dvojice i da svoje predviđanje.

U razgovoru za Misfits Boxing, upitan je kako bi prošla borba, a stao je na stranu svog bivšeg protivnika.

“Hrgović je dobar boksač, dobar udarač. Usyk je vrhunski operator, ali u boksu se svašta može dogoditi, iako bih Usyka stavio kao favorita, ali prijeti mu velika opasnost. Ipak, biram njega kao pobjednika”, izjavio je "AJ".

Joshuin posljednji nastup bila je pobjeda nokautom Roberta Heleniusa na istoj priredbi kada je Hrgović pobijedio McKeana. Podsjetimo, Helenius je upao u borbu nekoliko dana prije meča, a kasnije se pokazalo da je pao na doping testu uoči borbe – drugi čovjek kojem je to pošlo za rukom nakon što je Dillian Whyte uklonjen s "carda" upravo zbog toga.

Mnogi ljudi sada očekuju da će se sučeliti s Deontayom Wilderom u Saudijskoj Arabiji početkom 2024. godine, iako je Eddie Hearn priznao da je napredak u ugovaranju borbe podosta spor i da bi sada mogli tražiti druge lokacije za domaćinstvo borbe.

Linker
11. svibanj 2024 14:34