K1 i Boks

Bivši Usykov protivnik tvrdi da je Duboisov udarac bio legalan: ‘Kao da svi ne znaju da mu je tijelo slaba točka!‘

Oleksandr Usyk

 MATT HAZLETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Matt Hazlett/getty Images/profimedia
Borio se s Ukrajincem prije šest godina

Rasprava o tome je li Oleksandr Usyk pogođen ili ne traje tjednima nakon što je Daniel Dubois zadao kontroverzni udarac, a očito neće tako skoro završiti jer još jedan teškaš tvrdi da je ovo bio čist pogodak u tijelo.

U petoj rundi borbe, Dubois je bacio udarac na Usykov pojas. Sudac je odmah dosudio nizak udarac i Usyk je dobio vrijeme za oporavak prije nastavka borbe koje je i iskoristio, a pobijedio je Duboisa nokautom u devetoj rundi.

Od tada je Duboisov promotor Frank Warren lobirao kod WBA-a da se borba proglasi "no contest" ili da se barem naredi revanš. Do sada nije bilo presude po žalbi.

U razgovoru za Seconds Out, istaknuti američki teškaš i bivši potencijalni protivnik Filipa Hrgovića Michael Hunter podijelio je svoje stavove o ovoj temi.

Borio se s Usykom 2017. godine kada je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a sada kaže da misli da je udarac u tijelo bio legalan.

“Prvobitna misao bila je da to nije nisko. Stalno nas udaraju po pojasu.”

Zatim su ga pitali o nečemu što je objavio, a pisalo je da nema tajne o Usykovoj ranjivosti u tijelo.

“Da, to nikad nije bila tajna. Ima i drugih isječaka koje sam gledao otkad sam bio mlađi prije nego što sam uopće znao tko je on. Ako pogledate, naći ćete druge snimke gdje pada nakon udarca u tijelo, tako da svi znaju da mu je to slaba točka. Nije ništa strašno, svatko se može tako ozlijediti”, izjavio je.

Poput mnogih, uključujući promotora Kuće slavnih Boba Aruma, Hunter misli da je Duboisu nedostajalo odlučnosti nakon presude protiv njega i da je na kraju jednostavno odustao.

“Daniel nakon toga nije dao gasa. Da sam na njegovom mjestu, odmah bih se vratio udarati na isto mjesto i pustio suca da radi svoj posao.”

Čini se najvjerojatnijim da će Dubois sada morati pronaći drugi put natrag na vrh jer iako se presuda WBA-a očekuje u nadolazećim tjednima, izvjesno je da od njegove žalbe neće biti ništa.

Linker
27. travanj 2024 22:07