K1 i Boks

‘Neće biti teško organizirati borbu Furyja i Usyka, možda će se boriti već u prosincu. Ako ne, Hrgović upada!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Fury je nedavno izjavio da Usyk mora pristati na malu zaradu ako želi da dođe do borbe

Šef Top Ranka Bob Arum vjeruje da je neosporna borba za naslov prvaka u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka neizbježna. Potencijalni sukob između WBC prvaka Furyja i WBA, WBO, IBF i IBO prvaka Usyka bio je ugrožen dugotrajnim i neuspjelim pregovorima tijekom prošle godine, ali Arum je i dalje optimist da će se sukob na kraju materijalizirati.

“Neće biti teško ugovoriti borbu. Mislim da on (Usyk) želi tu borbu. Mislim da će se ta borba dogoditi i nadamo se da će se to dogoditi što prije. Vjerojatno početkom sljedeće godine, ali moglo bi se dogoditi već u prosincu. Volio bih vidjeti (Furyja) da se bori protiv Usyka. Mislim da kada se jednom bori s Usykom i pod pretpostavkom da ga pobijedi, onda mislim da će odraditi pobjednički krug, možda još dvije borbe i neka mlađi dečki preuzmu.”

Fury je nedavno izjavio da Usyk mora pristati na malu zaradu ako želi da dođe do borbe, dodajući da mu objedinjavanje divizije ne znači sranje i da traži najveće moguće plaće. Usykov tabor je tvrdio da će se, ako se borba s Furyjem pokaže problematičnom, fokusirati na obveznog IBF izazivača, našeg Filipa Hrgovića.

Fury (35) (33-0, 24 KO) trebao bi se suočiti s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom u boksačkom meču 28. listopada. Usyk (36) (21-0, 14 KO) razbio je Daniela Duboisa unutar devet rundi prošlog mjeseca. Fury, međutim, nije bio impresioniran Usykovom izvedbom, tvrdeći da je izgubio od Duboisa i da je odustao nakon što ga je pogodio udarac s linije pojasa koji je proglašen niskim udarcem. Naposljetku, oporavio se i pobijedio Britanca, ali se repovi i dalje vuku, a nadolazeći protivnici sada znaju gdje je Ukrajinac najranjiviji.

Linker
07. svibanj 2024 03:53