K1 i Boks

Anthony Joshua otkrio kako na osobnoj razini ne voli druge teškaše: ‘Robert Helenius je cool‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Voljeli ga ili ne, Joshua je uvijek bio istinski promotor sporta te se uvijek ponašao kao pravi prvak

Hrabrost Roberta Heleniusa nešto je o čemu se ne prestaje govoriti otkako je protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue uskočio samo pet dana ranije, a u samom meču mu je pružio jako dobar otpor sve do tog nokauta u sedmoj rundi. Imao je Helenius svojih trenutaka te je čak nanio i nešto štete Joshui, međutim njegova kvaliteta je ipak prevladala.

Međutim, osim svega što je donio u ring, Helenius je pokazivao i poštovanje prema Joshui i van ringa. Upravo je o tome nakon borbe govorio Joshua, a otkrio je kako osobno ne voli puno teškaša na toj nekoj osobnoj razini:

‘‘On je dobar čovjek. Ja osobno ne volim puno teškaša na osobnoj razini, ali on je cool. Mi zahtijevamo poštovanje cijelo vrijeme, svaki borac koji kroči u ring. Ne zanima me kakav omjer ima, ne zanima me odakle su i tko su. To zahtijeva poštovanje, a ako ga nema, onda se svašta događa‘‘, rekao je Joshua odmah nakon borbe.

‘‘Onda, Wilder nakon borbe govori kako je to bio odličan nokaut. Da, bio je odličan, razoran, onaj koji ispisuje povijest. No, koliko će taj čovjek patiti? Možda je dobro sada, ali što sljedeći dan? Što za mjesec dana, što za nekoliko godina?‘‘, dodao je bivši prvak.

Voljeli ga ili ne, Joshua je uvijek bio istinski promotor sporta te se uvijek ponašao kao pravi prvak. Sada se svakako veselimo okršaju protiv Wildera, a bit će mu to istinski test nakon dva teška poraza od Usyka. Hoće li ga proći, mogli bi smo saznati jako brzo.

Linker
30. travanj 2024 14:18