K1 i Boks

Robert Helenius donio odluku o nastavku karijere: ‘Nastavljam se boriti, nisam spreman otići u mirovinu!‘

Antony Joshua (right) in action against Robert Helenius in the International Heavyweight contest at the O2 Arena, London. Picture date: Saturday August 12, 2023.,Image: 796569366, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Nick Potts/PA Images/Profimedia

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Teški nokaut od Joshue nije ga pokolebao

Anthony Joshua uspio je nokautirati Roberta Heleniusa u sedmoj rundi. Bilo je to u stilu Deontaya Wildera; snažnim desnim direktom. Finac je ostao nepomično ležati na podu neko vrijeme, nakon čega se ipak uspio ustati. U svojem govoru nakon meča zahvalio se Heleniusu što je spasio priredbu i pristao se u posljednji čas boriti protiv njega.

Iako se u prvoj polovini meča činilo kako Joshua nema nekakav konkretan odgovor na dugačak prednji direkt Roberta Heleniusa i na njegove kontre, u sedmoj rundi je ipak uspio utišati kritičare. Svojim prednjim direktom Joshua se poslužio kako bi skratio distancu, te zatim uputio snažni desni direkt koji je teško nokautirao bivšeg europskog prvaka, koji ipak neće otići u mirovinu.

"Razmislit ću o svojoj budućnosti, ali nisam spreman umiroviti se", kazao je Helenius prema pisanju BoxingScenea te dao neke detalje iz meča:

"Osjećao sam se umorno u kasnijim dijelovima meča. Da sam imao više vremena za pripremu bilo bi bolje, no što je - tu je."

Što mislite, kako će se odviti nastavak karijere finskog teškaša?

Linker
30. travanj 2024 14:06