K1 i Boks

Anthony Joshua pokazao pobjednički mentalitet: ‘U mojoj glavi ja sam već sad pobjednik‘

  Anthony Joshua 

 Amer HILABI/AFP/Profimedia
Izgleda da je mentalno jači nego ikada

Anthony Joshua priznao je da ima laganu tremu uoči revanša protiv Oleksandra Usyka, jer kako kaže to mu je najstresnija borba u dosadašnjoj karijeri. Ulozi su veliki; WBA, WB, IBO i IBF titule, no i dokazivanje samome sebi da je i dalje na samome svjetskom vrhu i da ga nije pokolebao prvotni poraz od Usyka.

Joshua se već jedanput uspio vratiti nakon poraza protiv Meksikanca Andyja Ruiza, te time pokazao svoj pobjednički mentalitet, ali i disciplinu te želju za pobjedom.

"Shvaćam kako nervoza djeluje i preobratit ću je u fokus jednom kada borba počne. Trema je dobra ako ju razumiješ. Cus D’Amato je jednom govorio o nervozi i kako ju okrenuti u svoju korist, ona ti daje osjećaj straha ali i osjećaš samopouzdanja. Ako razumiješ nervozu, možeš ju iskoristiti i manipulirati njome kako tebi paše."

Joshua je također rekao kako nikada ne razmišlja o planovima nakon borbe, već da svu koncentraciju i fokus drži samo na borbi koja mu trenutno slijedi.

"Ovo je važna borba, tu nema uopće diskusije. Ako maknemo politiku i sve stvari koje se trenutno događaju sa strane, za mene je ovo važna borba jer želim iz nje izaći kao pobjednik. Nije mi toliko bitno što će biti nakon toga. To je uvijek bilo tako kod mene. Znate ono ‘Jednom kada ga pobijediš...‘, za mene je važna samo ova borba. Tu je meni fokus, na pobjedi."

Bivši prvak na poraze gleda drugačije, njemu su oni sastavni dio karijere i iz njih uvijek želi izaći jači i s naučenom lekcijom. Izgleda da mu je iz poraza samo još više ojačao njegov pobjednički mentalitet, jer kako se čini on poraz više ne prihvaća kao opciju.

"Ne prihvaćam poraz, to je sada moj mentalni sklop. Ne prihvaćam biti ozlijeđen niti nokautiran. Ne prihvaćam niti jednu negativnu stvar u ringu. U mojoj glavi ja sam već proglasio pobjedu, takav je moj mentalni sklop." - zaključio je Joshua.

Linker
18. svibanj 2024 13:36