Regija

Alen Babić spreman je za povratak nastupima: ‘Bilo tko, bilo gdje! Ne bojim se niti jednog smrtnika‘

Alen Babić

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
Ponajbolji hrvatski boksač još nije nastupao u ovoj kalendarskoj godini

Gotovo puna tri mjeseca prošla su od posljednjeg nastupa Alena Babića (10-0-0, 10 KO). Uzmemo li u obzir da ''Savage'' nije vukao neke teže ozljede u tom periodu, radi se o poprilično dugoj pauzi za 31-godišnjeg hrvatskog boksača.

''Savage'' je 18. prosinca (12. mjesec) protekle godine savladao Francuza Spilmonta. Babić je slavio nokautom u šestoj rundi, a bio je to njegov najteži meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Iscrpljenost nakon četiri meča u razmaku od šest mjeseci uzela je danak i Babić je najavio kako mu ipak treba odmor i neko vrijeme izvan ringa.

Velike stvari najavljivao je Rovinjanin za ovu godinu. Cilj je napasti pojas svjetskog prvaka u ''bridgerweight'' kategoriji. Oscar Rivas aktualni je WBC-ov prvak u bridgeru, a Babić je treći u poretku izazivača. Jedna pobjeda vjerojatno bi bila dovoljna za napad na pojas, a čini se kako je ''Savage'' ponovno željan borbe i spreman na povratak.

''Dillian Whyte, Eddie Hearn, koji je sljedeći potez? 'Savage' želi van. Tri težinske kategorije (teška, cruiser, bridger), bilo s kim, bilo gdje, borit ću u njihovom dvorištu. Uvijek jesam. 'Savage' se ne boji niti jednog smrtnika, dolazim po sve vas. Imenujte ih, moja armado krvožednih divljaka.'', napisao je ''Savage'' u sklopu svoje objave na Instagramu.

Nedavno se putem društvenih mreža proširila glasina kako bi Babić mogao boksati protiv Tommyja Furyja (7-0-0). Radi se o 22-godišnjem polubratu Tysona Furyja. Ta glasina isplivala je od strane boksačkih fanova, no brzo se proširila kao zanimljiva opcija za oba boksača. Ipak, dojam je da Tommy Fury barem zasad nije spreman za toliko ozbiljne mečeve te bi se još neko vrijeme trebao zadržati u kombinacijama koje uključuju borbe protiv Jakea Paula i sličnih ''celebrity'' boksača.

Što se Babića tiče, nadamo se što skorijem povratku u ring te eventualnom pohodu na pojas u bridgeru. Bila bi to uistinu velika stvar za našeg boksača koji od sredine 2019. godine upisao deset pobjeda nokautom, u jednako toliko nastupa.

Linker
19. travanj 2024 02:21