K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Radije bih se borio s ‘padobrancem‘ nego s dopingiranom varalicom, to bi bila noćna mora!‘

Anthony Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Ovo je drugi put u njegovoj karijeri da se dogodio ovakav slučaj

Po drugi put u svojoj karijeri, bivši dvostruki prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua morao se suočiti s kasnom zamjenom kada je njegov prvotni protivnik izbačen nakon što je bio pozitivan na zabranjenu supstancu.

Još 2019. godine Joshua se trebao suočiti s Jarrellom Millerom u njujorškom Madison Square Gardenu. Miller je odbačen iz borbe nakon što je bio pozitivan na nekoliko zabranjenih supstanci. Zamijenio ga je Andy Ruiz, koji je izveo ogroman preokret kada je zaustavio Joshuu u sedam rundi.

Joshua se sinoć u O2 Areni u Londonu našao u poznatoj poziciji. U početku je trebao boksati protiv Dillian Whytea u revanšu, no prije tjedan dana Whyte je također bio pozitivan na doping. Njega je brzo zamijenio veteran Robert Helenius te event nije propao. Iako priznaje da nije idealno suočiti se s "padobrancem" u roku od tjedan dana, Joshua bi radije krenuo u tom smjeru nego krenuo naprijed s prvobitnim protivnikom.

"Pa, radije bih se pozabavio ovim nego varalicom u ringu. Znate, ulažemo vlastita sredstva u testiranje te radimo sa sjajnim ljudima i drago mi je da ljudi budu otkriveni, jer je boks ionako težak. Bila bi noćna mora boriti se s nekim na steroidima ili što god to bilo. Ne znam ni što uzimaju, ali bila bi to noćna mora," rekao je Joshua te poslao apel:

"Iskorijenimo nedozvoljena sredstva iz boksa ako možemo, jer ima mnogo boraca u usponu koji stavljaju svoj život na kocku i ne bih volio da jedan od njih ima dugotrajne ozljede. Anti -dopinške agencije, rade sjajan posao. Upravo sam testiran - urin, krv, itd... čist sport, čist život", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 06:33