K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘S Usykom sam se išao nadboksavati da dokažem kako sam boksač, a ne bodybuilder‘

Oleksandr Usyk vs.  Anthony Joshua

 Adrian DENNIS/AFP/Profimedia
Bivši svjetski prvak kaže kako posebno boli činjenica što je one večeri protiv sebe imao boljeg

Da hrabrost i samopouzdanje nisu uvijek najbolje vrline na svojoj je koži proteklog ljeta osjetio Anthony Joshua. U situaciji gdje je ostao bez meča protiv Tysona Furyja, odabrao je zamjenski meč. Ukratko, prihvatio je Oleksandra Usyka kao svog izazivača. Neporaženi Ukrajinac bio je vjerojatno najteži protivnik od svih koje je u tom trenutku mogao dobiti, no odlučio je Joshua riskirati sve, staviti na kocku mečeve protiv Furyja. I to mu se nije isplatilo, budući da je porazom od Usyka bez tih mečeva za sada ostao. Na kraju ipak kaže kako mu nije žao, budući da je slijedio svoju sportsku filozofiju, a u meču je nastupio upravo onako kako je htio.

"Trebao sam se boriti protiv Furyja, a ako nisam mogao protiv njega, na kraju sam htio najboljeg mogućeg protivnika. Usyk je došao iz niže kategorije, sjajan boksač koji zna boksati na 12 rundi. S druge strane, oko mene je još uvijek postojala stigma kako ne znam boksati nego sam tek veliki i napucani bodybuilder. Rekao sam u redu, idem protiv njega testirati svoj boks. Nije otišlo u mom smjeru. On je dobio devet rundi, ja sam dobio tri. U idućem meču moram dobiti još četiri runde i pobijedit ću. Dajte da prvo to odradim, a onda ću se vratiti na put da postanem apsolutni prvak. Mjesto mi je na velikoj sceni, mjesto mi je među prvacima i među najboljim boksačima generacije. Vidjet ćete zašto to mislim", rekao je Joshua u razgovoru za Sky Sports.

Revanš protiv Usyka dogodit će se vjerojatno u travnju, a za njega će se Joshua svakako morati bolje pripremiti. Danas kaže kako ga je način na koji je izgubio dodatno motivirao, ali i natjerao na neke promjene. Za razliku od prvog poraza u karijeri, kad je vjerovao da točno zna gdje je bio problem, što je u uzvratu protiv Ruiza dokazao, ovog puta je svjestan da njegov dosadašnji boks ne bi trebao biti dovoljan za povratak pojaseva u njegovo vlasništvo.

"Da se nisam borio protiv najboljeg, ne bih izgubio. Ljudi od mene imaju jako visoka očekivanja pa su bili šokirani. Ja također imam visoka očekivanja, a kad sam prvi put izgubio sam imao razlog, iako nisam netko tko traži izlike. Znao sam da ću mu uzvratiti. No, ovaj poraz posebno boli jer nije bilo nikakvih problema. Jednostavno sam izgubio od te večeri boljeg momka. To mi je dalo motivaciju da se pokrenem i izdignem iz te pozicije", najavio je revanš donedavni IBF, WBO i WBA teškaški prvak svijeta, uvjeren da će od proljeća to ponovno postati.

Linker
20. travanj 2024 11:50