K1 i Boks

Petar Milas: ‘U meču protiv Yoke nisam bio dovoljno gladan pobjede‘

Petar Milas

 CHRISTOPHE SAIDI/Sipa Press/Profimedia
Splitski teškaš napokon je pogledao snimku meča koji je odradio u rujnu prošle godine

Jedan od glavnih mečeva hrvatske borilačke scene u 2021. godini svakako je bio onaj kojeg je Petar Milas odradio protiv Tonyja Yoke. Uputio se splitski teškaš na okršaj sa zlatnim olimpijcem na njegov teren u Pariz te je doživio poraz prekidom u sedmoj rundi.

Iako je doživio poraz, Milas je kod većine ostavio pozitivan dojam. Pohvale su stizale sa svih strane, a kolektivno mišljenje išlo je u smjeru toga da se pokazao u jako dobrom svjetlu te da bi nakon tog meča trebao porasti u očima boksačkih fanova i promotora. S druge strane, poraz ipak ostaje i to je nešto čime boksač nikako ne može biti zadovoljan, neovisno o tome kako na koji način je došao te kako je on izgledao u meču do tog trenutka.

To je Petar i priznao, kad smo mu se javili s ciljem kratke rekapitulacije prošle godine.

"Naravno da nisam zadovoljan jer sam izgubio. Ovih dana sam prvi put pogledao meč i ne znam kako to objasniti. Nisam bio gladan pobjede, to je bio problem", rekao je Petar, koji je u ring ušao nakon gotovo dvije godine bez nastupa te nakon nekoliko propalih mečeva u tom razdoblju:

"Sigurno bi bilo bolje da sam u te gotovo dvije godine napravio pokoji meč. Tijelo pamti svaki ulazak u ring i sigurno bi bilo bolje da sam ring osjetio još koji put prije tog meča."

Kao što je već navedeno, nešto je ipak dobio. To je svakako ta prepoznatljivost. Ponovno se njegov meč mogao gledati na javnoj televizijskoj postaji, a vjerojatno su ga posebno pratili njegovi sugrađani. Tako da smo ga pitali primjećuje li neke promjene na tom planu.

"Ne znam što mogu reći o tome jer me neka prepoznatljivost ne imponira niti idem za tim. Svakako da me ljudi prepoznaju i imam svojih fanova. Ali svakodnevica se kod mene ne mijenja, postanem li sutra svjetski prvak ili ne bude li ništa od mene, bit ću isti. To se ne može puno promijeniti", skromno je rekao.

Što se tiče ove godine, trenutno trenira i nada se novom nastupu u što skorijem roku, no prije toga ima nekih pravnih zavrzlama koje je potrebno riješiti.

"Ne mogu još ništa reći o planovima jer sam u sporu s francuskim promotorima. Imam nekoliko opcija, ali sve ovisi o tome kako će se razviti stvari. Unutar četiri ili pet mjeseci bih trebao imati meč, ali ne mogu ništa planirati dok se taj spor ne riješi", kratko nam je otkrio.

Mi mu samo možemo poželjeti puno zdravlja i da se što prije sve posloži tako da može nastaviti svoju i dalje vrlo perspektivnu profesionalnu boksačku karijeru.

Linker
14. travanj 2024 14:15