K1 i Boks

Anthony Joshua stao u obranu protivnika: ‘Franklin je talentiran, popularnost ionako ne pobjeđuje borbe‘

Anthony Joshua i Jermaine Franklin 

 Shaun Brooks/Actionplus/Profimedia
Većina je nakon dva meča od Usyka ipak očekivala neko zvučnije ime, no Joshua je pod svaku cijenu mora vratiti pobjedama

Dva poraza je bivši prvak Anthony Joshua doživio od odličnog Oleksandera Usyka u posljednja dva nastupa, a mnogi su se nakon toga zapitali što će biti s njegovom karijerom. Neki su ga odmah otpisali i slali u mirovinu, a neki su ga htjeli konačno gledati protiv Wildera.

Ni jednima ni drugima se želja neće ispuniti jer se idućega mjeseca Joshua bori protiv Jermainea Franklina. Solidan je to boksač koji je nedavno Dillianu Whyteu zadao dosta problema, no svejedno nije pobijedio. Razočarao je izborom protivnika Joshua mnoge, ali rekao je kako je Franklin vrlo talentiran boksač i da popularnost ne pobjeđuje mečeve:

‘‘Radi se o ovome. To što je Whyte popularan ne znači da će pobijediti borbu, popularnost ne pobjeđuje mečeve. Jermaine Franklin je borac. Znate li za njega je vaša stvar i stvar toga koliko truda ulažete u istraživanje ovog biznisa. A ako govorimo o talentu, ne možete osporiti Jermainea Franklina. Kada taj čovjek ulazi u ring na borbu, ulazi vam skinuti glavu. To je ono što je pokušao i Dillianu‘‘, rekao je Joshua za The DAZN Boxing Show.

‘‘Iako smo svi očekivali više od Dilliana, mislim da nikada ne smijete podcijeniti svog protivnika. Iako smo od njega očekivali jako puno, nemojmo podcjenjivati njegovog protivnika jer je taj čovjek vrijedan dijeliti ring s njim‘‘, dodao je.

Hearn je nakon drugog poraza od Usyka rekao kako Joshui sada treba neka lakša borba s kojom će se vratiti pobjedama, a to je i razlog zašto su izabrali Franklina. No, iako nije neko veliko ime, protivnika nikako ne smije podcijeniti jer je Franklin uistinu talentiran boksač.

Linker
14. travanj 2024 17:49