K1 i Boks

Anthony Joshua uoči večerašnjeg spektakla poručuje: ‘Dokazat ću da vam ne trebaju dugi trening kampovi za svaki meč‘

Anthony Joshua

 JAMES FEARN/PPAUK/Shutterstock Editorial/Profimedia
Joshui je večeras pobjeda protiv Wallina imperativ, jer ukoliko to ne učini, meč protiv Wildera bi mogao imati puno manju važnost nego u slučaju pobjede

Svega dva sata nas dijele do početka boksačkog spektakla godine u Rijadu, a sve će kulminirati okršajem između bivšeg prvaka Anthonyja Joshue i Otta Wallina. Bit će ovo treći nastup za Joshuu u ovoj kalendarskoj godini, iz čega jasno možemo vidjeti kako je bivši prvak itekako motiviran vratiti se na tron.

Iako mnogi sumnjaju u njega i smatraju kako to mentalno više nije isti borac kao što je bio nekad, Joshua se nada večeras sve uvjeriti u suprotno. Kao što smo već i rekli, ovo mu je treći meč ove godine, a sinoć je rekao kako u 2024. namjerava nastupiti čak četiri puta.

‘‘Ja sam borac po prirodi. Kada pogledam sebe u ogledalu, sve što vidim jest borac. To je jednostavno ono što ja radim. Neovisno o tome jesam li u kampu ili nisam, ja sam uvijek spreman za borbu‘‘, započeo je Joshua za Matchroom Boxing.

‘‘Meni osobno je neaktivnost najveći ubojica ambicija, tako da sam htio ostati aktivan i ambiciozan. Dobra stvar oko ove borbe jest to što ću pokazati da vam ne trebaju uvijek dugi trening kampovi. Samo je bitno ostati zaposlen. Sljedeće godine se nadam biti još i zaposleniji. Ove godine sam rekao tri borbe i odradio sam ih, a sljedeće godine idem po četiri‘‘, dodao je.

Joshui je večeras pobjeda protiv Wallina imperativ, jer ukoliko to ne učini, meč protiv Wildera bi mogao imati puno manju važnost nego u slučaju pobjede. Isto vrijedi i za Wildera kojeg večeras očekuje Joseph Parker.

Što se tiče samog prijenosa, ovdje možete pročitati kakva je situacija s njim. Nažalost, niti jedna domaća TV kuća nije uspjela otkupiti ovaj spektakl u Rijadu, tako da ćemo se svi zajedno morati na druge načine snalaziti za isti.

Linker
01. svibanj 2024 09:26