K1 i Boks

Anthony Joshua uzvratio na prozivke Tysona Furyja: ‘Nismo dobili nikakav ugovor, ne znam što on priča!‘

Anthony Joshua

 AMER HILABI/AFP/PROFIMEDIA Amer Hilabi/afp/profimedia
Prvotni je plan borba s Wilderom na kraju godine

Tyson Fury je nedavno rekao da je Anthonyju Joshui poslao ugovor kako bi ponovno pokrenuo njihove frustrirajuće i neuspješne pregovore o borbi od prošle godine – iako to nije istina prema AJ-evom timu. WBC prvak u teškoj kategoriji javno je tražio protivnika, a vijest o borbi u Australiji protiv jedne od zvijezda te zemlje zasjenjena je njegovim tvrdnjama da je poslao nacrt ugovora Joshui.

Domaći suparnici vodili su vrlo javne pregovore pred kraj 2022. godine, no oni su završili u plamenu rokova i zahtjeva, ostavljajući boksačke fanove – barem one koji su doista vjerovali da bi se to moglo dogoditi – razočarane. Govoreći za Boxing Social, Joshuin promotor Eddie Hearn sada je odbacio ideju da je bilo što službeno poslano između timova.

“Definitivno nema ugovora. Njegov tim nije poslao nikakav ugovor nama ili Anthonyju Joshui. Tako da nisam siguran o čemu on tu govori.”

Hearn je potvrdio početno izvješće ESPN-a da je bio u privremenim razgovorima s Georgeom Warrenom, Furyjevim promotorom – iako želi istaknuti da se planovi za Joshuu nisu promijenili.

“George Warren je poslao e-mail u srijedu rekavši da bi bili zainteresirani ugovoriti borbu za rujan. Tada sam ga nazvao, popričali smo, objasnili mu situaciju. Pregovaramo za borbu protiv Deontaya Wildera. Čekamo finaliziranu ponudu. Borimo se u kolovozu. Ali, naravno, borba s Tysonom Furyjem je borba koju volimo. To je velika borba.”

Promotor je rekao da, s Joshuine točke gledišta, sve što on vidi su drugačije tvrdnje prvaka da potakne ljude na razgovor – i rekao je da njegov borac ‘ne vjeruje‘ da je ponuda legitimna.

“Kada sam razgovarao s AJ-em sinoć, rekao je ‘zar se ne bori protiv Jaija Opetaije ili Demseyja McKeana?‘ Njegova sljedeća borba je u Australiji, zar ne? S gledišta AJ-a, on se bori u kolovozu, a zatim u prosincu. Ako se to raspadne, on će sigurno pogledati borbu s Tysonom Furyjem, ali … ne shvaća ga ozbiljno.”

Hearn vjeruje da bi početni razgovori mogli držati vodu, te da će se nastaviti ako propadnu Joshuini trenutni planovi o borbi s Wilderom na kraju godine.

Linker
20. rujan 2024 01:54