K1 i Boks

Antonio Plazibat saznao idućeg protivnika! Nigerijski borac osvojio turnir četvorice

Plazibat i Osaro

 Instagram, Glory Kickboxing
Osaro je upisao dvije pobjede prekidom te je pobjednik turnira, a protiv Plazibata se bori za privremeni pojas

Večeras se u Rotterdamu održao Glory 85, odnosno priredba koja nam je konačno donijela turnir četvorice u teškoj kategoriji. Od ranije je poznato da će pobjednik ići na našeg Antonija Plazibata, a protiv njega će se boriti za privremenu titulu u teškoj kategoriji. Pobjednik, odnosno privremeni prvak će se boriti protiv prvaka Rica Verhoevena, no za sad se još uvijek ne zna kada.

Što se turnira tiče, u njemu su sudjelovali sljedeći teškaši: Jahfarr Wilnis protiv Tariqa Osara, te Enver Šljivar protiv Murata Ayguna. U sklopu preliminarnog dijela je nastupio srpski teškaš Nikola Filipović protiv Fabia Kwasija, a nakon tri odlične runde je većinskom odlukom sudaca slavio Filipović. On će biti zamjena ukoliko netko otpadne iz turnira iz bilo kojeg razloga.

Nakon preliminarnog dijela, uslijedio je turnir četvorice. Prva polufinalna borba na redu je bila ona između Wilnisa i Osara, a u njoj je Wilnis izvukao deblji kraj. Osaro ga je pobijedio nokautom u drugoj rundi borbe, te ga je u potpunosti uništio u ringu. Tako da je prvi finalist postao Tariq Osaro.

Sljedeći je na redu bio bosanskohercegovački borac Enver Šljivar, a borio se protiv Murata Agyuna. Upravo je Aygun taj koji je iz borbe izašao kao pobjednik, i to tehničkim nokautom u prvoj rundi. Tako smo dobili i drugog finalista, a borba između njih dvojice se održala na kraju.

Sunaslovna borba na priredbi je bila ona za titulu u velter kategoriji između Endyja Semeleera i Murthela Groenharta. Semeleer je titulu uspio obraniti jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi (50-42, 50-42, 50-42, 50-42, 50-42).

U glavnoj su se bori večeri, u finalu turnira četvorice susreli Murat Aygun i Tariq Osaro. Pobjednik turnira je Plazibatov timski kolega iz Mike‘s Gyma, Tariq Osaro. Do pobjede je došao tehničkim nokautom u trećoj rundi jer je Aygun četiri puta završio u nokdaunu. Protiv Antonija će se boriti u šestom mjesecu za privremenu titulu u teškoj kategoriji, dok pobjednik ide na Rica. Što reći nego da se čuva Plazibata, a Antoniju želimo sreću u ovom meču!

Linker
20. travanj 2024 11:54