K1 i Boks

(VIDEO) Može li se Tariq Osaro nositi s Plazibatom? Pogledajte snimku njihovog sparinga

Antonio Plazibat (lijevo) i Tariq Osaro (desno)

 Screenshot (instagram, Glory)
Hrvatskog kickboksača čeka meč protiv timskog kolege iz Mike‘s Gyma

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od novog nastupa našeg najboljeg kickboksača, Antonija Plazibata (22-4-0, 16 KO). Hrvatski teškaš predvodit će Glory: Collision 5 event koji će se održati 17. lipnja (šesti mjesec) u Rotterdamu, a protivnik će mu biti opasni Nigerijac Tariq Osaro (24-2-1, 12 KO).

Osaro i Plazibat borit će se za titulu privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije, a ponajbolja kickboksačka organizacija privremenog prvaka imenovat će zbog duge inaktivnosti prvaka Rica Verhoevena. Verhoeven titulu nije branio od desetog mjeseca 2021. godine, a pitanje je hoće li ove godine moći nastupiti zbog teške ozljede koljene. Veća je vjerojatnost da Rica nećemo gledati sve do sljedeće godine i Glory definitivno treba privremenog prvaka.

Tariq Osaro izborio je svoju priliku preko Gloryjevog turnira četvorice teškaša, a turnir je održan proteklog vikenda. Osaro je u polufinalu nokautirao Jahfarra Wilnisa u drugoj rundi borbe, a u finalu je prekidom nakon treće runde porazio Turčina Murata Ayguna. Uslijedilo je sučeljavanje s Plazibatom, ali svi su uočili da između Plazibata i Osara nema nikakvih tenzija. Dojam je da se radi o dobrim prijateljima, ali to ne čudi, jer obojica su dio Mike‘s Gyma i nerijetko zajedno treniraju.

‘‘Kao što sam rekao, sada smo neprijatelji dok borba ne završi. Blok na Facebooku, blok na Instagramu, blok u dvorani, blok na Redditu i Discordu. Borit ćemo se, učinit ćemo to u jednoj rundi. Jedan će ostati stajati‘‘, rekao je Antonio nakon sučeljavanja, a pred Mikeom Passenierom su ‘‘slatke brige‘‘ kako pripremiti obojicu teškaša istovremeno.

Ususret meču koji nas čeka za mjesec i pol dana, Glory je na svojim društvenim mrežama podijelio kraću snimku sparinga iz Mike‘s Gyma. Zapravo se radi o zajedničkom sparingu Plazibata i Osara. Iako su obojica boraca napredovali od perioda kada je snimljen taj sparing, ponešto se ipak može uočiti.

Dojam je da je naš Plazibat ipak dominirao tim sparingom, a veliki favorit bit će i u samom meču. 27-godišnjeg Nigerijca svejedno se ne smije podcijeniti i Plazibat će morati maksimalno ozbiljno pristupiti tom meču. Obojica poznaju prednosti i mane jedan drugog, a vjerujemo da će najviše profitirati publika gledajući ovaj fantastični okršaj dvojice teškaša.

Linker
22. travanj 2024 05:52