Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: UFC ovog tjedna u potpuno drugom planu, ljubitelji regionalnih boraca uživat će ovaj vikend

Glory C5 poster

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @GLORYKICKBOXING)
Bogat borilački vikend je pred nama

Šesti mjesec u borilačkim okvirima zaista je fenomenalan. Prvi vikend - KSW pred više od 50.000 ljudi, drugi vikend - UFC 289 i pobjede Opačića i Sadikovića u ONE-u, a ovaj vikend će ih sve nadmašiti. Kada kažemo da je među ovim eventima ovotjedni UFC vjerojatno tek na četvrtom mjestu po zanimljivosti, onda znate da je riječ o spektaklu gdje god piknete pa krenimo redom.

PFL 5 2023: Delija vs. Greene

Odmah u sridu - vraća se Ante Delija! Aktualni prvak PFL-a i najbolji hrvatski teškaš nastupit će po prvi put nakon što je prošle godine osvojio pojas i milijun dolara u drugom kolu turnira teške kategorije. U prvom kolu protivnik mu je trebao biti Gonzalo de Castro, no "Hodajuća nevolja" se morao povući zbog ozljede, a sada je spreman krenuti u pohod na obranu titule. Protivnik će mu biti bivši UFC borac, američki teškaš Maurice Greene, a mi se nadamo da će Ante uspjeti upisati brzu pobjedu te nadoknaditi izostanak iz prvog kola i ući u playoff. Osim njega, nastupit će još neka poznata imena poput Denisa Goltsova, Matheusa Scheffela i Larisse Pacheco.

Gdje: OTE Arena, Atlanta, USA

Kada: Preliminarni dio kreće u 0:30, dok glavni dio večeri započinje u 4:00 ujutro u noći s petka na subotu, a Delijina borba je glavna borba večeri te je peta po redu na "main cardu."

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Glory Collision 5: Plazibat vs. Osaro

Kad pomislite da je Delija jedini Hrvat koji ovog vikenda predvodi neku priredbu, dođe Antonio Plazibat i razuvjeri vas. Iako vi imate sreće što to neće napraviti na način kojim zarađuje svoj kruh, te sreće neće biti njegov protivnik u borbi za privremeni pojas teške kategorije, Nigerijac Tariq "Cookie" Osaro, inače Plazibatov timski kolega iz Mike‘s Gyma. Jasno je da ovo prilikom njih dvojica treniraju odvojeno te iako se međusobno dosta poštuju, možemo očekivati pravi rat u ringu. Osim Plazibata, nastupit će još jedan hrvatski kikboksač, a riječ je Andreju Kedvešu, momku koji će otvoriti cijelu priredbu borbom protiv Mareksa Pelcisa.

Gdje: Rotterdam Ahoy, Rotterdam, Nizozemska

Kada: Preliminarni dio kreće u subotu 18:30, a otvara ga Kedveš. Glavni dio kreće u 20:00, a Plazibatova borba koja predvodi event jest peta po redu.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

OKTAGON 44 | Veličković vs. Jungwirth | Račić vs. Costa

Regionalnim borbama nikad kraja. Ovaj vikend najbrže rastuća europska MMA organizacija Oktagon održava svoju 44. priredbu, a na njoj će nastupiti i dva regionalna borca. Prvi će u kavez bivši KSW-ov prvak bantam kategorije i debitant u promociji Antun Račić, koji će se vratiti borbama nakon završetka epizode s poljskom organizacijom, a protivnik će mu biti bivši suparnik Stipe Brčića, Brazilac Nuno Costa. Također, u sklopu "Game Changer" velter turnira borbu će odraditi i bivši UFC borac, jedan od ikona srpskog MMA-ja, Bojan Veličković, kojemu će protivnik biti Nijemac Christian Jungwirth. U glavnoj borbi večeri za privremeni pojas poluteške kategorije borit će se Pavol Langer i Alexander Poppeck, a Veličković će se boriti točno prije njih.

Gdje: Rudolf Weber-Arena, Oberhausen, Njemačka

Kada: Priredba kreće u subotu 18:00. Antun Račić glavna je borba preliminarnog dijela te će se boriti peti po redu, dok je Veličković sunaslovna borba večeri te u kavez ide deseti po redu.

Popis borbi: OVDJE.

UFC on ESPN 47: Vettori vs. Cannonier

Napokon smo stigli i do ovotjednog UFC-a. Na ovom "cardu" nalazi se nekoliko dobrih borbi, a izdvaja se glavna borba večeri u kojoj će se u kavezu sudariti Talijan Marvin Vettori i Amerikanac Jared Cannonier. Bit će ovo borba treće i četvrtorangiranog borca srednje kategorije te iako ovo sigurno neće biti "title eliminator", možemo očekivati rat u kavezu te će pobjednik sigurno gledati prema vrhu, ako ništa drugo da bori za prvog izazivača. Osim njih, zanimljivi će biti nastupi dva Armenca, Armana Tsarukyana i Armena Petrosyana. Prvi će se, iako pomalo neočekivano, boriti protiv nerangiranog protivnika, brazilskog asa Joaquima Silve u lakoj kategoriji, dok se Petrosyan bori protiv bivšeg protivnika Duška Todorovića, Christiana Leroya Duncana.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, USA

Kada: Preliminarni dio kreće u noći sa subote na nedjelju u 1:00, a glavni dio je na rasporedu od 4:00.

Popis borbi je dostupan OVDJE.

Bellator 297: Nemkov vs. Romero

Ovog vikenda imamo i Bellatorov event koji nam donosi dvije borbe za titulu. U glavnoj borbi večeri jedan od najboljih poluteškaša svijeta Vadim Nemkov brani svoj pojas protiv prekaljenog veterana MMA sporta, Yoela Romera, dok prije njih imamo još jednu sjajnu borbu u kojoj će Patricio Pitbull napasti pojas bantam kategorije kojeg drži Sergio Pettis. Osim toga, gledat ćemo i nastup Coreyja Andersona, koji će snage odmjeriti s Philom Davisom, a vjerujemo da će se odviti još nekoliko sjajnih borbi čiji ćete popis moći pronaći niže u članku.

Gdje: Wintrust Arena, Chicago, USA

Kada: Preliminarni dio kreće u noći s petka na subotu u ponoć, a glavni dio počinje u 3:00.

Popis borbi: OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 08:47