K1 i Boks

Apsurdima u boksu nema kraja; Usyk je potpisao ugovor s ukrajinskim nogometnim klubom iz Premier lige

Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Fighthype.com) | Marca
Ponajbolji boksač svijeta ne skriva svoju ljubav prema nogometu

Dok Tyson Fury frustrira svijet ugovaranjem mečeva koji nemaju pretjeranog smisla za jednog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, Oleksandr Usyk otišao je nešto drukčijim smjerom i odlučio je potpisati profesionalni ugovor s prvoligaškim nogometnim klubom u Ukrajini.

Da, dobro ste pročitali. Ukrajinski nogometni klub FC Polissya na svojim društvenim mrežama potvrdio je dovođenje Oleksandra Usyka u svoje redove. Predsjednik Gennadiy Butkevich uspio je potpisati Usyka na godinu dana, a obaveze u nogometnom klubu ne bi trebale utjecati na Usykovu boksačku karijeru.

Ako nešto bolje pamtite događaje iz prošle godine, sjetit ćete se da je Usyk već jednom nastupio za spomenuti nogometni klub. U drugom mjesecu prošle godine, Usyk je nastupio na takozvanom ‘‘Ukrajinskom Winter Cupu‘‘, a zapravo se radilo o pripremnoj/prijateljskoj utakmici.

FC Polissya iz Zhytomyra igrala je utakmicu protiv NK Veres Rivnea i slavili su rezultatom 2-1. Usyk je u igru ušao u 76. minuti, a odmah je zauzeo poziciju u napadu. Uspio se Ukrajinac naći i u jednoj dobroj prilici, ali nije ju uspješno realizirao i ostao je bez prvijenca u svom debiju.

Gotovo godinu i pol dana kasnije, Usyk je potpisao ugovor s klubom za koji je prošle godine odigrao 20-ak minuta. Prema navodima Marce, Usyk će nositi dres s brojem 17 na leđima, a nakon 26. kolovoza (osmi mjesec) i meča protiv Daniela Duboisa, Usyk bi se trebao posvetiti obavezama u nogometnom klubu.

Kako će sve to izgledati, tek ćemo vidjeti. Možemo pretpostaviti da se ipak radi o čistom marketinškom potezu ovog kluba, a bio bi to dobar marketing za kompletnu ukrajinsku Premier ligu (najviši rang klupskog nogometa u Ukrajini). Ukrajina je već neko vrijeme pod ruskom invazijom i njihovi nogometni klubovi ostali su bez brojnih velikih imena u svojim rosterima. Novi prvoligaš FC Polissya u svojim redovima sada ima Oleksandra Usyka i nije isključeno da ponajbolji teškaš svijeta nastupi u nekoj od utakmica ukrajinske Premier lige.

Sjećamo se kako je Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović u sezoni 2004.-2005. nastupio u našoj Drugoj ligi, a branio je boje vinkovačke Cibalije. Bio je to dobar marketinški potez Cibalije jer očito da se njegovi nastupi pamte i 20-ak godina kasnije. Ne sumnjamo da je i FC Polyssia pogodila s marketinške strane, ali s nogometnog aspekta neće se previše usrećiti dovođenjem Usyka u svoj tim.

Linker
29. travanj 2024 22:40