K1 i Boks

Francis Ngannou o pregovorima za meč protiv Furyja: ‘Nisam to očekivao, sve se odvilo brzo‘

Francis Ngannou

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije vrlo lako je ugovorio boksački meč

Nema sumnje da je Francis Ngannou presretan jer je uspio ugovoriti boksački meč kojemu se najviše nadao. Posljednjih par godina Ngannou je živio nadajući se boksačkom meču protiv Tysona Furyja, a 28. listopada (deseti mjesec) odradit će taj toliko željeni meč.

Prema zasad poznatim informacijama, Ngannou i Fury boksat će profesionalni boksački meč prema standardnim boksačkim pravilima, a Ngannou bi trebao zaraditi osmeroznamenkasti iznos (minimalno 10 milijuna dolara).

Iako je velika većina borilačke javnosti sumnjala da će Ngannou ikada doći do tako velikog meča, Kamerunac je ušutkao kritičare i u potpunosti je pogodio s odlaskom iz UFC-a. Ono što dodatno oduševljava jest činjenica da se uspio dogovoriti s Tysonom Furyjem.

Tyson Fury trenutno je na glasu kao boksač s kojim je jako teško pregovarati, a Oleksandr Usyk ranije ove godine prekinuo je pregovore s Furyjem zbog učestalih ultimatuma i promjene uvjeta. Anthony Joshua trenutno nije niti zainteresiran za pregovore s Furyjem, ali Ngannou tvrdi da se jako lako dogovorio s ‘‘Gypsy Kingom‘‘.

‘‘Pregovori su zapravo započeli prije mjesec dana, točnije prije pet tjedana. Potom sam dobio poziv od strane Saudijaca i oni su htjeli organizirati taj meč. Sastali smo se u New Yorku, a ja uoči sastanka nisam bio pretjerano uzbuđen. Išao sam vidjeti što nude i započeli smo s pregovorima. Nisam to očekivao, ali sve se odvilo brzo i kraće od dva tjedna trajali su pregovori.‘‘, otkrio je Francis u MMA Houru, a potom se osvrnuo na one koji ga kritiziraju jer Furyjeva WBC titula nije ulog u tom meču.

‘‘Nije me briga, nisam se niti planirao boriti za titulu. Ja samo želim boksački meč, a to sam i dobio. Dat ću sve od sebe 28. listopada (10. mjesec) i to će biti moja titula.‘‘, zaključio je Francis.

Ne sumnjamo da će Ngannou jako uživati u cijelom procesu. Cjelokupna uvertira uoči meča sigurno će biti spektakularna i čekaju nas brojne konferencije za medije diljem svijeta. Jedna će se navodno održati i u Africi, a u potpunosti vjerujemo da će Ngannou i Fury zajedno sa Saudijcima priuštiti nezaboravan spektakl.

Linker
04. svibanj 2024 03:24