K1 i Boks

Arijan Gorički javio nam se nakon poraza: ‘Žao mi je zbog ishoda, vidjet ću što i kako dalje!‘

Arijan Gorički

 DANNY BARNES
Hrvatski boksač shrvan je novim porazom

Nažalost, loš niz u koji je Arijan Gorički (13-4-1) upao krajem prošle godine, dodatno se produljio nakon sinoć odrađenog meča u Zagrebu.

Hrvatski boksač perolake kategorije (-57 kilograma) upisao je treći uzastopni poraz. Urugvajac Caril Herrera (43-6-0, 26 KO) ponovo se pokazao nepremostivom preprekom za "Archieja". Herrera je u trećem mjesecu ove godine nokautirao Goričkog u desetoj rundi borbe, a Gorički je zatražio revanš.

Ista lokacija (Zagrebački velesajam), isti protivnik, ali nažalost i gotovo isti ishod dočekali su Goričkog. Herrera je u meču na osam rundi došao do pobjede u pretposljednjoj, sedmoj rundi. Sve do pretkraj prošle godine bio je na "scoreu"" 13-1-1 i činilo se da grabi ka većim mečevima. Dogodio se poraz prekidom u meču protiv Kolumbijca Luisa Millana, a ove godine uslijedila su dva poraza od iskusnog Urugvajca.

Javio nam se nakon borbe s kraćim osvrtom gdje je istaknuo što je pošlo po zlu.

"Bio sam najspremniji do sada i držao sam se plana. Sve je bilo dobro dok mi u drugoj rundi nije otvorio arkadu, doktor je htio prekinuti borbu, ali uvjerio sam ga da me pusti iako uopće nisam vidio na oko. Izdržao sam sve do sedme runde kada me pogodio s jakim krošeom i tu je priči bio kraj. Žao mi je za ishod, kad se malo razbistrim, vidjet ću što i kako dalje", kazao nam je, a zatim je istaknuo i jednu kritiku:

‘‘Nezadovoljan sam odabirom suca koji vodi meč u ringu jer smatram da bi netko mlađi i pokretniji trebao suditi mečeve u nižim kategorijama.‘‘

Nadamo se da Gorički neće odustati od svoje karijere, jer potencijala ima, a želimo mu da se dobro odmori i što prije vrati u ring.

Linker
29. travanj 2024 06:26