K1 i Boks

Arum najavljuje velike stvari za najtalentiranijeg američkog teškaša: Ranije su već prozivali Hrgovića

Jared Anderson

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Poznati boksački promotor vjeruje da će Jared Anderson u 2023. godini iskočiti kao top izazivač

Jedan od uzbudljivijih nadolazećih teškaša na svjetskoj boksačkoj sceni svakako je Jared Anderson (13-0-0, 13 KO). 23-godišnji Amer nadimka ‘‘Big Baby‘‘ zasad ima stopostotan učinak pobjeda, a sve ih je ostvario nokautom.

Prema Boxrecovoj rang ljestvici svjetskih teškaša, Anderson je 26. teškaš svijeta u ovom trenutku. WBC ga svrstava na 15. mjesto u poretku izazivača za titulu koja je u vlasništvu Tysona Furyja, a na WBO-ovoj ljestvici Anderson je još bolje rangiran. ‘‘Big Baby‘‘ je deveti u njihovom poretku izazivača unutar teške kategorije.

Njegov promotor Bob Arum u razgovoru za Sky Sports otkrio je kako imaju velike planove za Jareda Andersona u godini koja slijedi i nadaju se iskoraku američkog teškaša ka samom vrhu teške kategorije.

‘‘Ovo će biti velika godina za Jareda. Puno je napredovao i od potencijala je dogurao do izazivača. Sljedeću (ovu, op.a.) godinu gledam kao godinu u kojoj će Jared Anderson postati pravi top izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji. Mislim da je ovaj dečko strašno talentiran i da će zasjati sljedeće godine.‘‘, rekao je Arum.

Bob je dodao kako je svjestan da će biti poteškoća s pronalaskom protivnika za Jareda Andersona, koji trenutno nije veliko ime, a predstavlja veliku opasnost. Poraz od takvog boksača skupo bi koštao svakog boksača koji je bolje rangiran, a pobjeda nad Andersonom u ovom trenutku ne donosi previše. Arum ima rješenje tog problema.

‘‘Novac uvijek rješava problem. Morat ćemo Andersona dovesti i na teritorij Velike Britanije. Radi se o velikom tržištu i želimo ga pokazati tipovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao što se njihovi boksači žele iskazati na američkom tržištu.‘‘, pojasnio je Arum.

Inače, ranije tijekom netom završene 2022. godine, Jared Anderson prozivao je našeg Filipa Hrgovića. Krajem osmog mjeseca, Anderson je nokautirao srpskog teškaša Miljana Rovčanina, a Jared je nakon borbe izjavio.

‘‘Prozvat ću ga. Jako bih volio taj meč. Realno, ne znamo koliko smo daleko od takvog meča, ali ja bih jako volio taj meč. Filip Hrgović ili bilo tko iz top 10 u IBF-ovom, WBO-ovom ili WBC-ovom poretku. Tražimo velika imena. Znate, svi žele da počnem s većim mečevima, a i mi bismo rado započeli s takvim mečevima.‘‘, rekao je Jared.

Anderson protiv Hrgovića možda je zapravo i vrlo logičan te izgledan meč za ovu kalendarsku godinu. Hrgović vrlo vjerojatno neće napasti pojas svjetskog prvaka u skorije vrijeme, a i sam je nakon pobjede nad Zhangom izjavio da preferira odraditi još jednu ili dvije borbe prije napada na titulu. Jared Anderson nije boksač koji pripada samoj eliti, ali itekako je kvalitetan i Hrgović može zaustaviti njegov ‘‘hype‘‘. Nemojte se iznenaditi ako ih ove godine budete gledali na suprotnim stranama ringa.

Linker
24. travanj 2024 19:01