K1 i Boks

Askren nije zabrinut pred boksački debi: ‘Ljudi, pa on je YouTube zvijezda...‘

Ben Askren
 Instagram
‘Vjerojatno baš i ne vjeruju toliko u moj ‘stand-up‘, ali s time sam se pomirio‘

Benu Askrenu boks nikada nije bio jača strana, a neki smatraju da je poznati MMA borac toliko loš u tom segmentu da čak i jednog YouTubera poput Jakea Paula vide kao favorita u njihovom meču.

Podsjetimo, ovoga je tjedna potvrđeno će Askren i Paul 17. travnja odmjeriti snage u boksačkom ringu. Organizator ovog događaja bit će Triller Fight Club, borba je dogovorena na osam rundi, a Jake i Ben na rukama će nositi rukavice od 10 unci.

"On je YouTube zvijezda, a ljudi pokušavaju misliti da se radi o nekom dobrom boksaču. Samo razmislite nasuprot kakvih sam likova ja stajao u kavezu: Douglas Lima, Andrey Koreshkov, Robbie Lawler, a oni su nosili rukavice od četiri unce. Pored toga, mogli su me udarati šakama, laktovima, nogama, koljenima... Mogli su raditi što god su htjeli. A sad se moram boriti s ovom YouTube zvijezdom u rukavicama od 10 unci... Nisam zabrinut", samouvjereno je zvučao Askren kada se u razgovoru s ESPN-om osvrnuo na taj meč.

Za umirovljenog MMA borca koji je jedina dva poraza doživio u posljednja dva meča i to od Jorgea Masvidala i Demiana Maie, ovo će biti boksački debi. S druge strane, Jake je trenutno na 2-0, ali je oba meča odradio protiv imena koja praktički nemaju nikakve veze s boksom. Prvo je u siječnju prošle godine tehničkim nokautom zaustavio YouTubera AnEsonGiba, da bi potom deset mjeseci kasnije teško nokautirao bivšu NBA zvijezdu Natea Robinsona.

"Vjerojatno baš i ne vjeruju toliko u moj 'stand-up', ali s time sam se pomirio. Gledajte, ja nikada u MMA-u nisam pokušavao biti izvrstan 'stand-up' borac, ali pokušavao sam biti sjajan borac. Moja je taktika u borbama bila vrlo učinkovita, a osim Masvidala, me nitko nikad nije nokautirao. Čak nikad nisam ni bio uzdrman. Vrlo sam uspješan u izbjegavanju udaraca i to sam pokazao u borbi u kojoj je bilo dopušteno puno tehnika. Mogli su me pogoditi laktovima, nogom, koljenima, rukama, ali niti jedan od tih istreniranih ubojica me nije uspio jako udariti", dodao je Askren.

Linker
25. travanj 2024 15:08