K1 i Boks

Napravljen veliki korak prema spektakularnoj borbi Furyja i Joshue!

Tyson Fury i Anthony Joshua
 FAYEZ NURELDINE, AFP
Sve je izglednije da ćemo prvi od dva dogovorena meča gledati u lipnju ove godine

Britanski mediji javljaju da je napravljen veliki korak prema najiščekivanijem boksačkom okršaju, odnosno borbi dvojice svjetskih prvaka i vlasnika svih uglednih teškaških titula - Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Pema informacijama koje je Sportsmail dobio direktno od Eddieja Hearna, promotor WBA, IBF, WBO i IBO prvaka poslao je predstavnicima 'Kralja Cigana' prvi nacrt ugovora za borbu koja bi nam donijela apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji

"Prvi nacrt ugovora je poslan Bobu Arumu, a to je vrlo dobra stvar. Ugovor odražava pozitivne pomake u dosadašnjoj raspravi oko ove borbe. Sada čekamo njihove komentare, a onda ćemo prijeći na dogovaranje lokacije. Nadamo se da ćemo nešto i potpisati u iduća dva tjedna", otkrio je Hearn.

Podsjetimo, opcija za lokaciju na kojoj bismo gledali veliki boksački okršaj ne nedostaje pa su se tako među najizglednijim kandidatima spominjali Saudijska Arabija, Katar, Dubai, Abu Dhabi, SAD, Australija i Singapur.

Hearn je, prema pisanju Sportsmaila, rekao i da je predviđeni termin neki datum u lipnju, što znači da se odustalo od ranije ideje da prvu od dvije dogovorene borbe Joshue i Furyja gledamo već u petom mjesecu.

Podsjetimo, kao najveća se prepreka za ovaj dvoboj spominjao Oleksandr Usyk koji je obvezni WBO izazivač, ali čini se da su boksački moćnici pronašli rješenje i za taj problem pa će sjajnog ukrajinskog udarača možda ipak nagovoriti na meč s Joeom Joyceom.

Linker
22. travanj 2024 03:05