K1 i Boks

Aspinall o Furyjevoj izvedbi u Rijadu: ‘Tyson mi je prijatelj, ali mislim da je Ngannou pobijedio tu borbu‘

Francis Ngannou i Tyson Fury

 FAYEZ NURELDINE Afp
UFC-ov teškaš uoči meča nije davao velike šanse kamerunskom nokauteru

Tjedan dana prošlo je od meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, u kojem je "Predator" šokirao boksački svijet i dobrano namučio svjetskog WBC prvaka, te za dlaku ostao bez pobjede. Prašina se još uvijek ne sliježe, a reakcije iz borilačke zajednice još uvijek dolaze sa svih strana. O onome što smo u subotu gledali u ringu u Boulevard Halla u Rijadu izjasnili su se brojni borci, treneri i analitičari, a sada je svoje mišljenje iznio Tom Aspinall.

Iako je UFC-ov teškaš uoči meča između Furyja i Ngannoua, kao i većina borilačke zajednice, davao minimalne šanse kamerunskom nokauteru, njegovo je mišljenje o Francisu kao boksaču danas dijametralno suprotno.

"Šokirao me, mislio sam da će ići s divljim udarcima i promašajima, a da će ga Tyson nadboksati", rekao je Aspinall za BBTV Boxing, pa dodao: "Ne znam što se dogodilo, ostao sam bez teksta. Prijatelj sam s Tysonom, poznajem ga dugo, ali mislim da je Ngannou pobijedio tu borbu. Ostao sam bez riječi, ne znam kako se to dogodilo".

Podsjetimo, Fury i Aspinall vrlo se dobro poznaju, a dvojica sunarodnjaka su i sparirala zajedno u ožujku prošle godine, uoči Aspinallovog meča s Aleksandrom Volkovom, kojeg je, na koncu, prisilio na predaju u prvoj rundi. Aspinall je neposredno prije borbe ruskim borcem istaknuo koliko su mu značili treninzi s Furyjem, osobito, dakako, u boksačkom segmentu, ali i onom mentalnom. Šesnaest mjeseci nakon toga, Fury je bio ponovno kontaktirao UFC-ovog teškaša za sparinge uoči okršaja s Ngannouom.

Linker
30. travanj 2024 22:25