K1 i Boks

Aspinall otkrio da ga je Fury kontaktirao zbog meča s Ngannouom: ‘Nazvao me i pitao hoću li mu pomoći‘

Tom Aspinall

 PROFIMEDIA, PFL, FS Profimedia, Pfl, Fs
Dvojica sunarodnjaka već su trenirali zajedno, a čini se da bi se njihova suradnja mogla obnoviti

Kao što je već dobro poznato, Tyson Fury 28. listopada u Saudijskoj Arabiji odradit će boksački meč s Francisom Ngannouom. Iako malo tko daje šanse "Predatoru" da u ringu ugrozi WBC-ovog svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije, čini se kako "Gypsy King" ipak ništa ne prepušta slučaju i želi se optimalno pripremiti za obračun s kamerunskim nokauterom. Potvrđuje to i izjava UFC-ovog borca Toma Aspinalla, koji tvrdi kako mu se Fury javio i tražio pomoć oko priprema za Ngannoua.

"Razgovarao sam s njim, nazvao me neki dan i pitao hoću li mu pomoći oko treninga. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, i ja imam pretrpan raspored pa ćemo se ponovno čuti nakon što moja borba završi", rekao je Aspinall na Media Dayu održanom uoči sutrašnje UFC-ove u Londonu koju će predvoditi njegov okršaj s Marcinom Tyburom.

Podsjetimo, UFC-ov teškaš i Fury već su sparirali zajedno, i to u ožujku prošle godine, uoči Aspinallovog meča s Aleksandrom Volkovim, kojeg je, na koncu, prisilio na predaju u prvoj rundi. Aspinall je neposredno prije borbe ruskim borcem istaknuo koliko su mu značili treninzi s Furyjem, osobito, dakako, u boksačkom segmentu, ali i onom mentalnom. Sada, 16 mjeseci kasnije, Britanac je iznio svoje mišljenje o borbi njegovog sunarodnjaka s Francisom.

"Mislim da Ngannou ima šansu kao udarač, ali to je vrlo, vrlo, vrlo, vrlo mala šansa. Kao netko tko je puno sparirao s Tysonom i vidio ga izbliza, smatram da će nekome s neiskustvom poput Francisa biti jako teško. Očigledno je da on udara kao apsolutni kamion i ima šanse protiv bilo koga, ali Fury je majstor u onome što radi i mislim da će to biti teška noć za Ngannoua", zaključio je Aspinall.

Linker
29. travanj 2024 19:56