UFC

Tom Aspinall je bio na korak da okonča svoju MMA karijeru: ‘Legao sam na pod pred 22 tisuće fanova‘

Tom Aspinall 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Velika šteta za tešku kategoriju bi bila da je Aspinall uistinu odlučio okončati karijeru, no to je faza kroz koju vjerojatno svaki sportaš prođe nakon neke značajnije ozljede

Ove subote nas je trebala čekati prava teškaška poslastica, odnosno borba između Miočića i Jonesa, no morat ćemo se zadovoljiti s borbom za privremeni pojas. Tom Aspinall i Sergei Pavlovich će se boriti za navedenu titulu u sunaslovnoj borbi večeri ove subote na UFC 295 priredbi.

Aspinall je definitivno jedan od nadolazećih teškaša, no karijera mu je nedavno skoro bila prekinuta. U meču protiv Curtisa Blaydesa je ozlijedio koljeno te se dugo oporavljao, a otrkio je i kako je razmišljao o tome da okonča svoju MMA karijeru:

‘‘To je bilo jako depresivno, prestrašno… apsolutno prestrašno. Cijela situacija me skoro natjerala da odustanem od sporta na jako dugo vremena. Nekoliko dana nakon što se ozljeda dogodila, govorio sam kako ne želim nastaviti. Ispao sam iz svega. Nije bilo niti malo lijepo, dapače, bilo je jako strašno. Leći na pod pred 22 tisuće svojih fanova s koljenom koje je odumrlo, koje se zaključalo i kojeg nisam mogao micati je strašno. Razmišljao sam o odlasku‘‘, rekao je Aspinall za Full Circle.

Velika šteta za tešku kategoriju bi bila da je Aspinall uistinu odlučio okončati karijeru, no to je faza kroz koju vjerojatno svaki sportaš prođe nakon neke značajnije ozljede. Aspinall je uistinu doživio tešku ozljedu, no uspio se oporaviti i vratiti u sedmom mjesecu ove godine i prekidom pobijediti Marcina Tyburu.

Hoće li mu to poći za rukom i protiv Pavlovicha, saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju. Pobjednik će postati privremenim prvakom teške kategorije, no upitno je kada će se boriti za ‘‘pravi‘‘ pojas.

Linker
03. svibanj 2024 02:57