K1 i Boks

Bakhodir Jalolov ponovno je olimpijski pobjednik! Neporaženi Uzbekistanac budućnost je teške kategorije

Bakhodir Jalolov

 MOHD RASFAN/AFP/Profimedia
U profesionalnoj karijeri bez ijednog poraza Jalolov ima stopostotni nokaut učinak

Brončani sa Svjetskog prvenstva 2015., zlatni sa Svjetskih prvenstava 2019. i 2023. te zlatni s Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, Uzbekistanac Bakhodir Jalolov nastupio je u finalu olimpijskog boksačkog turnira u Parizu protiv španjolskog predstavnika i brončanog s Europskog amaterskog prvenstva 2022., Ayouba Ghadfe.

Jalolov je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri od 14 pobjeda sa stopostotnim nokaut učinkom i ušao je kao značajan favorit u ovaj meč za olimpijsko zlato. Dva metra visok i u kontra gardu, postavio je nepremostivu prepreku za Ghadfu.

30-godišnji Uzbekistanac je sjajno otvorio meč. U prvoj rundi je dva puta razornim zadnjim lijevim direktima uzdrmao 25-godišnjeg Španjolca. Iako Ghadfa nije pao, jasno je zateturao pa je stoga sudac odlučio brojati. Dva odbrojavanja u prvih tri minute jasno su pokazala tko je u prednosti.

Drugu runde je zatim Ghadfa sjajno otvorio. Uputio je tri čista udarca koja su odsjela na Jalolovoj glavi, ali nije ga uspio uzdrmati. Jalolov je shvatio da se ne smije opustiti pa je nastavio opreznije i brzim udarcima s distance odnio još jednu rundu u svoju korist.

Treću rundu je Uzbekistanac sigurno odveo prema kraju bez preuzimanja nepotrebnih rizika, a mlađi protivnik je pokazao da je zasluženo u finalu Olimpijskih igara. Odlično se kretao i uspio uputiti količinu čistih udaraca protiv značajno iskusnijeg i favoriziranog protivnika.

Jalolov je ovom borbom osvojio drugo uzastopno olimpijsko zlato i učvrstio svoje mjesto među najboljim teškašima svijeta. Jedva čekamo vidjeti što nam još sve sprema. Čestitke!

Linker
16. rujan 2024 15:06