K1 i Boks

Bellew smatra da se Fury i Zhang neće boriti: ‘Hrgović ga je već pobijedio,Tyson neće prihvatiti taj meč!‘

Filip Hrgović vs. Zhang Zhilei

 Nick Potts/PA Images/Profimedia

Obranio je Zhilei Zhang proteklog vikenda svoj privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji. U trećoj rundi je teško nokautirao Joea Joycea i u još većem stilu je potvrdio ono što je učinio u četvrtom mjesecu ove godine. WBO pojas drži prvak Usyk što bi značilo da je Zhang također postao jedan od obaveznih izazivača.

Bez obzira na to, odmah nakon velike pobjede Zhang je prozvao Tysona Furyja na opće oduševljenje publike u dvorani, a shodno tome, odmah su počele i predikcije ovog potencijalnog meča. Bivši prvak Tony Bellew smatra kako bi Fury trebao pobijediti Zhanga:

‘‘Mislim da bi ga Tyson Fury pobijedio, čak mislim da bi Fury pobijedio svakoga na svijetu osim Usyka. Mislim da je Fury jednostavno predobar, ali s druge strane, on nema ništa za dobiti od meča sa Zhangom. Zhang nije svjetski prvak, nije neporažen a uz sve to je super opasan‘‘, rekao je Bellew za TalkSport.

‘‘Da je Zhang neporažen boksač, bio bi puno atraktivnija opcija za brojne teškaše jer bi željeli biti ti koji će mu nanijeti prvi poraz. Zhang ima jedan poraz, iako to nije pošten poraz, ali drugi će svejedno reći da se s njim ne žele boriti jer ga je već pobijedio Hrgović‘‘, dodao je Tony.

Zhang će zasigurno dobiti neku veliku borbu, bio to Fury ili netko drugi. Eddie Hearn je jučer spominjao kako im je Kinez definitivno jedna od opcija za Joshuin idući nastup, iako je pitanje hoće li bivši prvak preuzeti ovaj rizik. Kako god, ovo mu je prilika da uzme barem taj privremeni pojas.

Linker
04. svibanj 2024 23:50