K1 i Boks

Furyjev promotor favorizira Zhanga u eventualnom meču protiv Usyka: ‘Ne bi izdržao njegove udarce‘

Zhang Zhilei

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
S obzirom da je Zhang vlasnik privremenog WBO pojasa u teškoj kategoriji, postoji mogućnost da ćemo ga gledati protiv prvaka Usyka

Puno je toga Zhilei Zhang riskirao kada je prihvatio meč protiv Joea Joycea odmah nakon prvog poraza u karijeri kojeg mu je nanio naš Filip Hrgović. Rizik mu se isplatio jer je u ova dva meča i dvije pobjede nad Joyceom dobio puno toga, a prije svega pažnju teškaške elite i njihovih menadžera.

Odmah nakon nokauta nad Joyceom Zhilei je prozvao Tysona Furyja te je pitao publiku žele li da nokautira i njega, na što je dobio brojne ovacije. Furyjev promotor Frank Warren je konačno odlučio prokomentirati Kineza, a rekao je da ga favorizira u potencijalnom meču protiv prvaka Usyka:

‘‘Favoriziram Zhanga u meču protiv Usyka. Mislim da je on velik, velik čovjek. Favoriziram ga u tom meču. Gledajte, Usyk je jako, jako dobar borac, ali isto sam ovako predvidio da će mu Daniel Dubois pružiti težak meč i da će ga onako razotkriti‘‘, rekao je Warren u intervjuu za iFL TV.

‘‘Pokazao je ono što znamo svi mi u ovom biznisu. Mi smo jako dobri u vođenju boraca i ja jako dobro znam da su mu veliki problem udarci u tijelo što smo vidjeli i više puta. I ja sam to vidio u prošlosti. Usyk definitivno je bi mogao podnijeti udarce od ovog tipa‘‘, dodao je.

S obzirom da je Zhang vlasnik privremenog WBO pojasa u teškoj kategoriji, postoji mogućnost da ćemo ga gledati protiv prvaka Usyka. Trenutno je na redu IBF i Filip Hrgović te se nadamo da će se taj meč realizirati, tako da bi Zhang trebao čekati.

Linker
04. svibanj 2024 09:08