K1 i Boks

Beterbiev i Bivol na korak su do međusobnog okršaja, procurili datum i lokacija njihovog potencijalnog meča!

Artur Beterbiev i Dmitrij Bivol

 Profimedia
Ugledni boksački novinar Dan Rafael tvrdi kako bismo ove godine mogli gledati obračun dvojice neporaženih poluteškaša

Potencijalni meč između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola već se godinama nalazi na samom vrhu liste želja boksačkih fanova diljem globusa. Te i takve želje konačno bi se mogle i ostvariti budući da bi se, prema informacijama uglednog i višestruko nagrađivanog boksačkog novinara, Dana Rafaela, dvojica najboljih poluteškaša današnjice za naslov apsolutnog "light heavyweight" prvaka trebali boriti 1. lipnja u Rijadu.

Poslovično dobro upućeni Rafael, naime, tvrdi kako borba za ujedinjenje poluteškaških pojaseva još nije službeno ugovorena, no ističe kako je od strane Saudijaca planirana u navedenom terminu i na navedenoj lokaciji, a posljednji korak prema finalizaciji trebao bi predstavljati dogovor oko televizijskih prava između Turkija Alalshikha i Boba Aruma (Top Rank) koji zastupa Beterbieva.

Podsjetimo, Beterbiev je vlasnik IBF, WBC i WBO pojaseva, te je posljednji meč odradio pretprošlog vikenda kada je pobijedio Calluma Smitha tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Bivol, s druge strane, u svom vlasništvu ima WBA naslov, a posljednji je put boksao na "Danu obračuna" u Rijadu krajem prosinca, i tada pobijedio Lyndona Arthura jednoglasnom sudačkom odlukom. O međusobnom okršaju ove dvojice neporaženih poluteškaša govorilo se i ranije, no čini se da bi ovog puta doista moglo doći do realizacije, a ključnu ulogu u cijelom procesu mogli bi odigrati Saudijci.

Linker
27. travanj 2024 13:47