K1 i Boks

Zhilei Zhang prognozirao meč Bivola i Beterbieva: ‘Snaga će nadjačati vještinu, presnažan je‘

Dmitry Bivol (lijevo) i Artur Beterbiev (desno)

 Instagram (artur Beterbiev)
Kineski teškaš nije previše dvojio oko favorita u ovom meču

Osim meča za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji, ova kalendarska godina trebala bi ponuditi i okršaj za apsolutnog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-79,4 kg).

Saudijci su spremni upariti Dmitryja Bivola i Artura Beterbieva na jednom od svojih megaspektakularnih boksački evenata, a radi se o meču koji boksačka javnost ponajviše iščekuje. Oba boksača trenutno su svjetski prvaci, a zanimljivo je da su i obojica neporaženi u svojim profesionalnim karijerama.

Bivol je slavio u 22 profesionalna meča, dok je Beterbiev stopostotan nakon 20 odrađenih nastupa. ‘‘Score‘‘ Artura Beterbieva ipak je nešto impresivniji, jer rusko-kanadski poluteškaš uspio je nokautirati svih 20 dosadašnjih protivnika.

Na temelju svega ovoga jasno vam je zašto cijeli svijet želi gledati ovaj fantastični okršaj, a iskreno se nadamo da će nas Saudijci počastiti jednom takvom poslasticom. Proteklih dana spominjao se 1. lipnja (šesti mjesec) kao potencijalni termin ovog meča, ali zasad još ništa nije realizirano.

Neke od kladionica ipak su već pustile prve koeficijente, a uglavnom se radi o izjednačenim koeficijentima. 1,91 koeficijent je na pobjedu obojice u američkoj kladionici FanDuel. Jako je teško odabrati favorita, ali kineski teškaš Zhilei Zhang ipak nije previše razmišljao.

‘‘To će biti odličan meč. Obojica su odlični borci, ali Beterbiev će mu nauditi i vjerojatno će završiti taj meč nokautom. Mislim da će moć Artura Beterbieva nadjačati Bivolov rad nogu i vještine. Beterbiev je jednostavno previše snažan.‘‘, poručuje Zhang u osvrtu koji je dao za Boxing Scene.

Kinez očito preferira moćnog udarača više nego vještog tehničara. Nitko ne može reći da griješi u procjeni, ali ne sumnjamo da će puno boksača biti naklonjeno i pobjedi Dmitryja Bivola.

Linker
05. travanj 2024 21:15