K1 i Boks

Beterbiev nije siguran želi li se Bivol uistinu boriti: ‘Ako stvarno želi taj meč, odradit ćemo ga‘

Artur Beterbiev i Dmitry Bivol

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing; Behind The Gloves)
Dvoboj dvojice najboljih ruskih poluteškaša jedna je od glavnih boksačkih tema posljednjih dana

Još jednu odličnu izvedbu pružio je Artur Beterbiev (18-0, 18 KO) proteklog vikenda u New Yorku. Bio je to možda i najimpresivniji profesionalni nastup ruskog boksača.

Nokautom već u drugoj rundi, Beterbiev je zaustavio Joe Smitha Jr.-a koji je u taj meč ušao s WBO titulom svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Beterbiev je pobjedom došao do treće od ukupno četiri relevantne titule svjetskog prvaka.

Ona četvrta, WBA (Super) u vlasništvu je Dmitryja Bivola (20-0, 11 KO), sunarodnjaka Artura Beterbieva. Meč ove dvojice jedini je logičan za obojicu u ovom trenutku, a time bi netko od njih ujedinio sve pojaseve u poluteškoj kategoriji.

Bivol je još uoči meča između Smitha i Beterbieva iskazao interes, a njegov promotor istaknuo je kako se nadaju pobjedi Beterbieva, jer Bivol već ima pobjedu protiv Smitha.

Beterbiev je također zainteresiran za ujedinjenje pojaseva, ali Anthony Yarde mogao biti njegov obvezni izazivač u meču za WBO titulu koju je upravo preuzeo od Smitha. Artur se nada kako će ipak doći do meča s Bivolom iako pomalo sumnja u samog Bivola i njegovu stvarnu tendenciju da se obračunaju.

''Nadam se da će doći do meča jer oni stalno govore da žele tu borbu. Ok, učinimo to. On konstantno govori da želi taj meč. Ako to uistinu želi, okej, odradit ćemo meč. Joe Smith se htio boriti i borili smo se.'', objasnio je Beterbiev u obraćanju za medije.

Bivol je posljednji nastup odradio protiv Canela Alvareza, Meksikanca koji je do tada bio prvorangiran na svim relevantnim ''P4P'' ljestvicama. Strpljivi i taktički odlični Bivol porazio je Canela, a trener Artura Beterbieva pohvalio je taj nastup Bivola.

''Učinio je točno što je trebao. Imao je jedan način za doći do pobjede i upravo to je i napravio.'', rekao je Marc Ramsey.

Borba Bivola i Beterbieva bila bi jedna od najvećih koje boks trenutno može ponuditi. Preko ljeta gledat ćemo revanš Joshue i Usyka, a čini se da bi Errol Spence Jr. i Terence Crawford napokon mogli u ring ove godine. Golovkin i Canelo odradit će trilogiju u devetom mjesecu, a ugovori li se borba Bivola i Beterbieva, boksački fanovi uistinu se neće moći požaliti.

Linker
18. travanj 2024 16:40