K1 i Boks

Canelo tvrdi da postoji valjani razlog poraza od Bivola koji je povezan s treninzima

 Dmitry Bivol,Canelo Alvarez 

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Izgleda da je bilo nekakvih komplikacija u trenažnom procesu

Sad kad je već prošlo neko izvjesno vrijeme od poraza protiv Dmitryja Bivola, Canelo se osvrnuo na cjelokupnu situaciju za koju smatra da ga je do tog poraza i dovela. Neki smatraju da je Canelo izgubio zbog loših priprema i zato jer je previše vremena provodio na terenu igrajući golf, no sada je za Fight Hub TV opovrgnuo tu činjenicu.

"Nisam izgubio radi golfa. Igrao sam golf i prije tri godine pa sam svejedno postao neprikosnoveni prvak svijeta, tako da to definitivno nije razlog. Postoji jedan drugi razlog, ali ne želim o tome pričati niti davati ikakve izlike. Prebrzo sam se umorio. Nisam mogao trenirati kao inače, ali tako je kako je."

"Izgubio sam, ali dobit ću još jednu priliku. Nisam postao vegan niti ništa takvoga, nešto drugo je u pitanju. Nisam se pretrenirao, ne želim pričati o tome niti davati ikakve izgovore."

Dmitry Bivol je nadboksao Canela Alvareza u svakom segmentu borbe; bacio je veći broj udaraca, pogađao je čišće i preciznije, pogađao je bolje u serijama, imao je bolju obranu i važnije od svega imao je bolju taktiku koje se čitavo vrijeme pridržavao. Boksao je ziheraški, nije se upuštao u razmjene udaraca, nije nasjedao na Canelove provokacije i pokazao je jednu veliku strpljivost i koncentraciju.

Canelo je s druge strane skroz promašio taktiku jer se oslanjao samo na snagu udarca i mislio kako je samo pitanje vremena kada će se Rus slomiti, no to se nije dogodilo. Canelovo taktiziranje se također svelo na to da pogađa snažnim krošeom u Dmitryjev lijevi biceps nadajući se kako će mu to umanjiti sposobnosti rada prednje ruke, ali u konačnici mu niti to nije urodilo plodom.

Je li stvarno bilo problema u njegovim pripremama ne zna se jer je bio prilično tajnovit tijekom intervjua, a možda je ipak to natuknuo tek toliko da fanovi ipak dobiju nadu u to da bi u revanšu mogao pokazati puno bolju izvedbu.

Linker
15. lipanj 2024 17:10