K1 i Boks

Big Drama in Saitama: Golovkin dolazi u Japan na meč za dvije svjetske titule

Golovkin vs. Murata

 Službeni Poster
Novi datum dobio je meč u kojem će se sučeliti Gennady Golovkin i Ryota Murata

29. prosinca prošle godine trebao se održati meč između Gennadyja Golovkina i Ryota Murate. Meč u koji bi Golovkin unio IBF pojas svjetskog prvaka srednje kategorije, a njegov protivnik "Super" titulu WBA promocije te bi pobjedniku pripale obje. Nažalost, nedugo prije održava meča, zbog COVID-19 restrikcija koje bi onemogućile popunjenost gledališta, meč je odgođen.

Sad je napokon potvrđen novi datum te će se priredba u organizaciji DAZN-a održati 9. travnja. Planirana lokacija ostaje ista, Saitama Super Arena nedaleko Tokija. Dvorana u kojoj se održavaju samo najveće manifestacija, a ova svakako ulazi u tu grupu.

39-godišnji Golovkin (41-1-1, 36 KO) u meč ulazi kao favorit te kao vlasnik IBF pojasa kojeg je osvojio u listopadu 2019. godine, pobjedom nad Serheyem Derevyanchenkom. Titule je branio samo jednom, u prosincu 2020. godine, kad je savladao Kamila Szeremetu, no razlog tako rijetkih nastupa su prije svega COVID mjere koje nisu dozvoljavale uvjete potrebne za nastup tako velikog imena kao što je GGG.

Golovkin će ovim putem krenuti po još jedan pojas, ali i po meč koji najviše želi. Naime, ako on pobijedi Muratu, a Canelo Alvarez mjesec dana kasnije Dmitryja Bivola, u srpnju bi se trebao održati njihov dugo očekivani treći meč. Nakon prva dva su ostali repovi, a Golovkin je tada izgubio titule koje je dugo vremena držao. Do danas tvrdi kako je zaslužio pobjedu u oba meča, od kojih je prvi završio neodlučeno, a drugi tijesnom pobjedom Meksikanca.

Murata (16-2, 13 KO) će tražiti priliku za iznenađenje te preuzimanje statusa koji bi njega mogao dovesti do meča protiv Canela, automatski time i honorara karijere. Zlatni olimpijac iz Londona, iako drži jednu svjetsku titulu, za sada u profesionalnim vodama nije uspio ostvariti sve što mu se predviđalo, a čak dva je puta gubio meč za WBA titulu prije nego ju, u revanšu protiv Roba Branta, napokon uspio osvojiti.

Sve u svemu, svaki meč u kojem nastupa neko tako značajno ime poput Golovkina, posebno ako uz sebe ima titulu prvaka, je velik. Posebno uz sve uzbuđenje koje bi ovaj dvoboj trebao donijeti u samom ringu.

Linker
25. travanj 2024 12:48