K1 i Boks

Bivši britanski olimpijac savjetovao Duboisa kako da slavi protiv Usyka: ‘Moraš napraviti ovo, tako sam i ja slavio prije zlata!‘

Oleksandr Usyk (lijevo) i Daniel Dubois (desno)

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Referirao se na svoju borbu s Olimpijskih igara 2000. godine gdje je kasnije i osvojio zlato

Većina boksačkih analitičara vjeruje da Daniel Dubois ima jako puno toga što treba učiniti kada se 26. kolovoza (osmi mjesec) bori za naslove protiv Oleksandra Usyka u Poljskoj. Dubois, 25-godišnji obavezni WBA izazivač stoga ima šansu ne samo za taj pojas, već i za IBF i WBO.

Bit će to Usykova druga obrana naslova nakon revanša s Anthonyjem Joshuom, a Dubois se vraća nakon pobjede nad Kevinom Lerenom u 12 .mjesecu prošle godine. S novim trenerom, Dubois ima priliku proizvesti nevjerojatno iznenađenje u teškoj kategoriji na gostujućem terenu, a dobio je jedan hvalevrijedan savjet.

Radi se o zlatnom britanskom olimpijcu, Audleyju Harrisonu, koji se Duboisu obratio putem društvenih mreža i objasnio mu što treba raditi

“Način na koji možeš pobijediti Usyka (baš kao što sam ja pobijedio Lezina) je konstantan pritisak. Ne možeš samo ući u njega i pogoditi, moraš mu oduzeti sve njegove prednosti; fintirati, oduzeti mu udarac, zakoračiti, udariti tijelo, kukove i ruke više puta. Visok tempo borbe, jaki udarci, on neće moći raditi što hoće i to je način kako slaviti protiv njega”, rekao je Harrison.

Harrison se referira na svoj okršaj s Aleksejem Lezinom na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyju. Ta je pobjeda dovela Britanca do četvrtfinala, a kasnije je osvojio i zlatnu medalju.

Usyk također ima vlastitu zlatnu medalju, osvojenu dvanaest godina kasnije (OI London, 2012.), za koju mnogi vjeruju da je temelj snažnog argumenta da će bez ikakvih problema nadmašiti Duboisa. Ukrajinac je rijetko, ako ikada, bio istinski ugrožen u svojim profesionalnim borbama, čak i dok se probijao kroz zahtjevnu kruzer kategoriju i napredovao do toga da je porazio ujedinjenog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshuu. Dubois ulazi u ring kao autsajder, ali jasno je da jedan udarac može promijeniti sve, tako da jedva čekamo okršaj u Wroclawu.

Linker
29. travanj 2024 13:03