K1 i Boks

Bivši Duboisov trener smatra da je Daniel žrtva promotorske pohlepe: ‘Borba protiv Usyka nije bila u njegovom interesu‘

Daniel Dubois 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Smatra kako su se promotori nadali da će nekako pobijediti te da će onda protiv Furyja zaraditi veliki novac, sve zato što Duboisa mogu kontrolirati a Usyka ne

Kada je u pitanju meč između Usyka i Duboisa, glavna tema je nažalost postao taj udarac oko kojeg se borilačka javnost nikako ne može složiti. Neki smatraju da je bio nizak, neki da je bio legalan, no jedna je stvar sigurna; Usyk se te večeri pokazao kao puno kvalitetniji boksač te je s razlogom prvak teške kategorije.

Bivši Duboisov trener Shane McGuigan, čovjek koji je nekada radio s Duboisom, rekao je kako bi on neke stvari u tom meču napravio drugačije. Između ostalog bi tražio i manji ring, no najveća stvar jest to što misli da je Dubois žrtva promotorove pohlepe.

‘‘Ja bih promijenio puno toga u tom meču. Forsirao bih prije svega da se bore u manjem ringu, puno bih više vršio pritisak na suca. Da sam ja i dalje zadužen da Danielovu karijeru, nikada ne bih prihvatio tu borbu. On ima tek 25 godina. To je borba koju su ljudi oko njega željeli jer su se nadali da će pobijediti nekim sretnim udarcem i da će zaraditi hrpu novca jer njega mogu kontrolirati, a Usyka ne. Tada bi se borio s Tysonom Furyjem i zaradili bi brdo novca‘‘, rekao je McGuigan za Boxing King Media.

Smatra da borba protiv Usyka nije bila u njegovom interesu:

‘‘Morate ga pogledati kao osobu. Rušio ga je nekoliko puta, a prije toga se povukao iz borbe protiv Lerene. Tek je operirao koljeno, nikako mu u interesu nije bilo da ide u Poljsku pred sve te ljude. Jednostavno je to bio loš potez. Puno su toga kockali, ali se nije isplatilo‘‘, zaključio je.

Linker
29. travanj 2024 11:37