K1 i Boks

Usyk je prije meča s Duboisom imao operaciju? Eddie Hearn sumnja da mu je to stvaralo probleme u ringu

Oleksandr Usyk

 PressFocus/ddp USA/Profimedia
O čemu god da se radilo, Usyk je dominirao cijeli meč sve do nokauta

Bez obzira na to što mislili o udarcu kojeg je Daniel Dubois uputio prvaku u petoj rundi, složit ćete se da je Usyk pokazao da je za nekoliko klasa bolji boksač od Duboisa. Nokautom u devetoj rundi je obranio svoje pojaseve prvaka teške kategorije, no jedna stvar je mnogima upala u oko.

Iako se pokazao kao bolji boksač, nešto kao da je bilo drugačije u Usykovim kretnjama nego što je to bio slučaj do sada. Eddie Hearn je rekao kako sumnja na ozljedu, ali i na moguću operaciju za koju javnost ne zna, a ograničila mu je kretnje te večeri:

‘‘Pomislio sam si kako Usyk nije izgledao kao inače odmah nakon prvog zvona. Pomislio sam si kako mu noge izgledaju sporo, izgledalo je kao da je ostario. Je li to bio pritisak što se borio praktički kod kuće? Jer, do sada to nije puno puta radio. Je li bio ozlijeđen? Zašto su koristili mali ring?‘‘, pitao se Hearn.

‘‘Kada god vidim jednog takvog borca da se tako kreće u malom ringu, znam da ima problem. Govori mi da se ne žele previše kretati. To je jako neobično za Usyka, jer ako se boriš protiv Daniela Duboisa, želite veći ring. Je li bila ozljeda? Je li imao operaciju? Ne znam. No, čujte, pobijedio je svaku rundu‘‘, dodao je.

O čemu god da se radilo, Usyk je dominirao cijeli meč sve do nokauta. 25-godišnji Dubois se ipak pokazao da nije dorastao takvom izazovu, no s obzirom da je još u jako mladim godinama za teškaša, može se reći da ima svo vrijeme ovog svijeta.

Linker
29. travanj 2024 10:43