K1 i Boks

Bivši protivnik Cro Copa prozvao Joshuu: ‘Želim ga udariti! Kad god se nađe pod većim pritiskom, pukne kao kokica!‘

Anthony Joshua

 YUI MOK/PA IMAGES/PROFIMEDIA Yui Mok/pa Images/profimedia
To je borba koju najviše želi, budući da je bio pozitivan na doping kad su trebali ući u ring

Anthony Joshua trenutno obnavlja svoju karijeru nakon što je izgubio svoje naslove u teškoj kategoriji od Oleksandra Usyka 2021. – a dugogodišnji suparnik ne može vidjeti da će ih vratiti u skorije vrijeme. Joshua je po drugi put u svojoj vladavini izgubio svoje pojaseve od Usyka jednoglasnom odlukom i doživio je sličnu sudbinu samo 11 mjeseci kasnije u revanšu u Saudijskoj Arabiji.

Andy Ruiz Jr bio je prvi čovjek koji je oteo pojaseve ‘AJ-u‘ kada je izazvao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti teške kategorije, zaustavivši Britanca nakon tri nokdauna u njegovom debiju u Americi u Madison Square Gardenu. Ruiz je bio protivnik koji je uletio u borbu u posljednji trenutak nakon što je prvobitni protivnik, neporaženi Jarrell Miller pao na nekoliko doping testova.

Od tada, Miller, bivši protivnik Cro Copa iz doba kickboksa, bio je uporan u uvjeravanju da ima nedovršenog posla s bivšim prvakom i jasno je dao do znanja da je to borba koju najviše želi dok nastavlja obnavljati vlastitu karijeru.

“AJ je taj kojeg želim. Pojas ili ne, moram ga udariti! Ako ga gledate, otkako sam ga poremetio u New Yorku, nikad više nije bio isti, izgubio je sve svoje klikere. Andy Ruiz ga je uništio, Usyk ga je dvaput uništio. Kažem ovo ljudima, mediji mogu biti vaš najgori neprijatelj ili najbolji prijatelj. Za njega su bili oboje. Natjerali su ga da bude nešto što nije. On nije ubojica, nije životinja niti divljak. Znam tko su divljaci u ringu i on nije jedan od njih, pa sam to oduvijek znao. Kad je pred super teškim zadatkom, raspadne se, pukne kao kokica!”

Koliko god Miller htio tu borbu, teško će se dogoditi nakon što je Eddie Hearn uvijek inzistirao da više nikada neće raditi s "Big Baby" nakon njegovih neuspjelih testova.

Linker
07. svibanj 2024 18:42